Äntligen kom regnet.

Hejsan.

Efter en väldigt torr och varm försommar så behövde vi verkligen rejält med regn. Och i förra veckan blev vi sannerligen bönhörda.

Under en hel dag fullkomligt öste regnet ner och det kändes så skönt och så mysigt. Morgonen efter var det bara ett litet fint duggregn som hängde kvar i luften då jag tog mitt morgonbad nere vid bryggan.

Vinden friskade i från öster, så min ”hålla-fast-handduken-sten” kom väl till pass. Nog har det hänt vid blåsigt väder att min handduk farit all världens väg ut i sjön, och det har allt ställt till med lite problem för mig då.

Men den här morgonen hade jag en torr handduk att torka mig med innan jag strosade vidare i den väldoftande skogen.

Doften efter ett sommarregn är något alldeles speciellt, och jag njuter alltid lika mycket av det.

Regnet hade gjort gott för både djur och växter, även om en nackdel var att alla mördarsniglarna vaknade till liv igen.

Hemma i min egen trädgård hade pantersnigeln kikat fram och i hela trädgården frodades inte bara blommorna utan även ogräset och tusen, miljoner små ekplantor som grott efter fjorårets rikliga ollonår.

 

Dagens citat:

Nästa gång det regnar, blunda och vänd ansiktet uppåt en stund. Ibland vattnar himlen också själens jord.

Ha en fin dag.

Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top