Ängamat

(inlägget innehåller reklamlänkar)

Hejsan.

Jag tänkte bara kika in med bästa mattipset såhär i slutet av den fattiga månaden januari.

Ängamat. Den godaste grönsakssoppan, med det ljuvligaste namnet. Ängamat – visst hörs det härligt.

Soppor kan man göra i alla de former. Just ängamat är en redd grönsakssoppa med smak från barndomen. Jag tog de rotfrukter och grönsaker jag hade hemma.

Egentligen vill jag kunna strö rikligt med persilja över min soppa. Men persiljan som växt grön och fin hela hösten, var nu helt översnöad och nervissnad ute i odlingstunnan. Men med ostgratinerade smörgåsar och ett litet glas vin till, så blev det en himmelskt god middag.

Bästa mattipset för en tunn plånbok och en hungrig mage. Så blir man glad av bara namnet också. Receptet hittar man om man googlar ”ängamat”.

Kvällens citat:

Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.

Tips: Godaste soppan lagar jag i en emaljerad gryta som jag sen kan servera soppan direkt ur. Liknande gryta hittar ni HÄR för halva priset. En oval järngryta till söndagssteken hade jag gärna själv önskat mig, som den HÄR. Fler produkter från Orrefors Jernverk hittar ni HÄR.

Ha en riktigt fin söndagskväll.

Kram Annika

 

 

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen