Vi behöver er.

Hejsan.

När vårsolen strålar från en klarblå himmel känns det lite som om jag lever i en falsk trygghet just nu.

På olika ställen på nätet läser jag om hur människor inte tar coronaviruset på allvar. Åtminstone inte alla. Jag har sett svenska influensers beskriva det som trams och överdrift.

Snart stundar påsk och långledigt. Våra turister och sommargäster som vi till stor del lever av här på Österlen, vill såklart komma hit. Många anser det som sin stora rättighet när de har sitt sommarhus  här. Jag kan förstå er.

Snälla turister, sommargäster från landets alla hörn, vi behöver er. Men just nu behöver vi er förståelse. En förståelse att ni  alla som inte är folkbokförda här, stannar kvar på era hemorter. Vi kommer att behöva er ännu mer i framtiden, men just nu behöver vi rida ut stormen själv. Var och en på sina hemorter. Allt med tanke på smittospridningen, men ännu mer med tanke på vårdens kapacitet.

Med en stor skräck i magen minns jag dagen för tre år sedan, då min man inte längre kunde andas. Den gången fanns ingen tillgång till ambulans ut hit till Gyllebo. Jag fick ensam köra honom till akuten i min egen bil. Sedan blev det en lång tid på Lunds lasarett. En vecka på intensiven, där de räddade hans liv. Då fanns inget coronavirus! Hur hade det gått idag?

Så snälla turister, vi kommer själva att behöva våra vårdplatser här, så som ni behöver era där ni är skrivna. Men vi kommer behöva er alla igen när mardrömmen är över. För ett levande Österlen behöver vi varandra.

Mina döttrar vittnar om att corona inte är något trams. Från djursjukhuset i Alabama, där min äldsta dotter arbetar som veterinär just nu, hör jag hur de fått lämna ifrån sig respiratorerna för att använda på människor istället. Hon skriver till mig att hon är orolig över svenskarnas nonchalans… Själv är jag djupt oroad för hennes situation där borta, min fina lilla tös.

På Nya Zeeland råder total lockdown. Min yngsta dotter arbetar under sträng bevakning av vakter med att paketera kiwi. Läget blir mer och mer allvarligt och strängare och strängare förhållningsregler gäller. Det närmaste man får vara någon annan är 2 meter.

Så snälla turister, vi behöver er, men just nu behöver vi er förståelse. Vi behöver alla ta hänsyn till varandra!! Det handlar inte om ett ”vi eller ni”, utan om att vi tillsammans ska hjälpas åt för att  kunna fortsätta njuta i framtiden!

Undvik Österlen om ni inte är mantalsskrivna här.

Dagens citat:

En snubbling kan hindra ett fall.

Jag hoppas att vi bara snubblar lite nu, så vi alla kan möta en härlig sommar snart.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

8 reaktioner på ”Vi behöver er.”

 1. Tänker samma Annica .
  Stanna hemma och återkom då allt är över .
  Nu är det dax att vi respekterar och alla hjälps åt för att minimera smittan .
  Har oro för sjuka och äldre runtomkring.
  Livet har stannat upp lite som man dragit efter andan och inte vågar andas ut .
  Vi fixar det mesta med ödmjukhet och lyhördhet för varandra .
  Just nu måste vi bara härda ut och finnas för varandra men på lite avstånd.
  Kram.

  1. Det är så rätt tänkt. Vi är verkligen prioriterade i Sverige som slipper att det än så länge blivit hårdare förbud som reglerar allt. Istället tror man på allas vårt goda omdöme. Kram kram

 2. Så bra skrivit Annica
  Tur att dina töser är så förståndiga så de tar detta på allvar. Skönt när de kommer hem efter denna Corona storm.
  Många kramar
  Eva

 3. yes total lock-down here and most businesses closed for at least four weeks. except essential ,borders closed and coming into winter too . You are lucky you can still get out walking away from home . i
  cannot go out of town. our camping ground / domain / park is nice to visit set in a large area in a small valley on edge of town with lots of mature trees and only a short walk away so that will have to do for a while.

  1. I heard about your lockdown. My daughter is in Kerikeri right now. I follow your situation every day. Here, we must avoid domestic travel and we must not meet our older relatives. Take care of yourself

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen