Vårvintern.

Hejsan.

Den här tiden som är nu, den är så underbar. Den här tiden som är som ett gränsland mellan vintern och våren. Vårvinter.

Det är som om det är en femte årstid. En tid som är sprängfylld av längtan och förhoppningar.

De tidiga morgnarna har varit kyliga och kalla. På isvaken har det fruset till, ungefär som om någon lagt dit ett måttanpassat kristallglas.

Men så fort solen visade sig, så förvandlades dagen till en härlig vårdag. Fåglarna stämde upp i en högljudd kör och isen smälte av solens starka strålar.

Ett vårvinterbestyr hemma hos oss har varit en sovrumsrenovering. Både Stefan och jag var så trötta på allt därinne som bara samlade damm. Sänggaveln i textil, den råsågade träväggen som vi haft som fondvägg … allt åkte ut. Fram trädde den gamla knallgula tapeten från millenniumskiftet och skapade roliga minnen.  Undertiden som vi (läs Stefan) har spacklat och tapetserat, så har vi sovit i ett mindre byggkaos. Men lagom tills våren anländer så kommer vår sängkammare att vara som ny igen. Det ska bli så härligt. Hästensängarna ska få galoppera vidare till sänghimmeln, för trots sitt höga pris, så hör de där sängarna nog till ett av våra sämsta köp faktiskt. Kanske får ni se lite glimtar hur resultatet blir när allting är klart framöver.

När vårvintern övergår till riktig vår då är det skönt att städa ut och få bort allt gammal vinterdamm från huset.

Dagens citat:

Sunt förnuft är inte en gåva. Det är ett straff, eftersom du måste förhandla med alla som inte har det.

Men vem tror sig inte om att ha ett sunt förnuft egentligen. Alla tror att sitt eget förnuft är det klokaste.

Kram på er från mig.

Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen