Tomten kom lite tidigare till Köpenhamn i år.

Kära Blogg
Min äldsta dotter Andréa har bott i Köpenhamn i ungefär fem år nu, och hon har på den tiden lyckats att slita ut sin gamla cykel totalt. Det är väl inte så konstigt egentligen med tanke på hur mycket den gamla velocipeden fått rulla.
Hon har haft den på reparation ett flertal gånger och till sist sa reparatören att det var dags att spara pengar till en ny. Den gamla hade gjort sitt.  
Mitt uppdrag blev att försöka ordna en äldre, begagnad cykel för en billig peng, så hon skulle kunna klara sig fram till våren. Det var lättare sagt än gjort. När dagen för cykelleveransen till Köpenhamn var inne, insåg jag lite dystert  att jag fick helt enkelt offra min egen så länge…
…. så blev det dock inte. Stefan rykte ut och vi skrapade ihop till en för tidig julklapp inköpt på Biltema.
 
Men först blev det skogspromenad och kontorsarbete för oss – som alltid.
 
 
När klockan slog fyra packade vi in oss bilen och for mot grannlandet. I Malmö plockade vi upp mellandottern, Amanda, som skulle bo några dagar hos Andréa. Småhundarna fick hänga med över bron.
Jag tror det var en glad Andréa som överraskat tog emot sin för tidiga julklapp. Den här dagen hade hon extraknäckt några timmar på universitetet med att undervisa och kom med hastiga steg för att möta oss. Gång på gång förundras jag över Andréas energi, som aldrig tycks sina. Jag blir så full av beundran när jag ser hur hon jobbar på. Alltid med ett leende på läpparna och något busigt i blicken, samtidigt som hennes studieskulder stadigt växer och lånen pekar uppåt.  Pengar är ju bara papper, skrattar hon när vi pratar om det.
Det passade extra bra med en förskottsjulklapp detta året, då hon ju åker till London på söndag för att studera/praktisera över både jul och nyår.  
Den här kvällen beställde vi pizza för hemleverans som var himmelskt god. Småhundarna charmade alla studenter i köket och vi hade en kort, underbar stund tillsammans.
Nu vill jag bara säga God Jul och Gott Nytt År älskade Andréa…. och du, glöm inte cykelhjälmen (det hade mormor också påpekat)
 
Dagens kloka ord:
När du ger vidare det du lärt dig till andra slår kunskapen rot i dig själv.
 
Kram och Hejdå Bloggen
… och ha så mysigt tillsammans mina töser (Andréa och Amanda alltså)
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen