Stundande semestertider.

Hejsan.

För många människor är det idag sista arbetsdagen före en stundande viloperiod. Några veckor som vi kallar för semester. Få dagar med höga förväntningar och mycket planer. Dagar som bara rusar förbi och alltför fort tar slut.

Jag ska jobba någon vecka till. Men jag njuter av alla guldkorn som finns i min vardag. En morgonrunda i skogen är alltid oslagbar, det är ju som bästa semestern det.

Kanske en enkel slurk kaffe vid bästa picknickstället i Gyllebo innan kontoret kallar på mig igen.

Att hinna stanna upp och njuta av kornas idisslande, det är guldkorn mitt i vardagen. Det finns inget mysigare än att lyssna på en kossas eviga tuggande. Det ljudet skapar en avstressande känsla i min kropp, nästan i likhet med vågornas skvalp mot land.

På sommaren är till och med matlagningen som rena semestern tycker jag. För det finns ju inget härligare än att koka sina egenodlade potatisar.

Hemma hos mig har jag skördat de första delikata knölarna från tunnorna nu. Alltså vilka delikatesser.

Att ha en trädgård är lite grann som att ha semester tycker jag. Avkopplande, rogivande och lustfyllt. Och lyxigare semestermat går väl inte att få, än en gryta alldeles färska Österlenpotatis.

Det är nästan så jag tror att även våra hundar älskar potatis…

Semesterkänsla för mig blir det om jag på sena kvällen slår mig ner i soffan med något litet pyssel i händerna. Ett öga på Allsången på TV och en liten hund vid min sida.

Näktergalen har tystnat för i år. Kanske är det därför att all allsång börjar vid den här tiden. Vi människor behöver liksom själv hålla lite låda när fåglarna har fullt upp med annat…

Jag tror att man ska leva lite grann som varje dag bär inslag av semester.

Till alla er som nu går på sin sommarledighet, sådär på riktigt menar jag, till alla er önskar jag underbart sköna, lata dagar.

Dagens citat:

Jag vill inte ha tillbaka min energi för att jobba mer, utan för att leva mer.

Att leva behöver inte kosta särskilt mycket pengar, det gäller kanske bara att upptäcka allt underbart som faktiskt är helt gratis, och finns hemma runt knuten.

Kram Annika

 

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *