Som små solar.

Gomorron Bloggen.
Hos oss har all snö för länge sedan försvunnit, och ersatts av hårda vindar.  Ömsom regn, ömsom solsken.
Ännu är min trädgård inte särskilt vacker, och överallt har vi låtit löven ligga kvar som skydd för frosten. Ändå tycker jag att den aldrig blir vackrare än nu, tidigt innan våren får riktigt fäste. 
Då de trotsigaste av mina blommor uppkäftigt tittar upp och liksom ler.
 
Det är vintergäck, snödroppar och andra spirande knoppar som gör mig lycklig.
De liksom kommer om löften om vad som komma skall. Åhhh, vad jag längtar efter våren.
 
På min hundrunda blåste det hårda vinder. Löven dansade så lilla valpen Lykke blev alldeles yr av allt jagande efter vartenda flygande löv hon såg. Under natten hade ett litet dött träd fallet över vägen.
Jag tycker det känns så skönt när det blåser vårvindar som torkar upp marken och liksom luftar bort all vinter.
 
 
 Mina små krukrosor fick åka ut i orangeriet för lite rehabilitering. Vårt torra inomhusklimat är inte gjort för dem och efter ett tag brukar de se riktigt ledsna ut här inne. Ute i orangeriet brukar det snabbt repa sig och sedan får de komma ut när vädret tillåter och då blommar de oftast så det slår härliga till.
 
Stefan och lilla valpen Lykke grejade i trädgården. Lite bus runt poolen såg jag allt att de höll på med.
Jag tror minsann att jag har en lika leksen gubbe som Marie Mandelmann …
 
Jag har varit hos min ögonsköterska för kontroll.
När jag nyss fyllt 40 upptäcktes att jag hade glaukom. Då blev jag skräckslagen och trodde att jag skulle bli blind. Nu tänker jag nästan aldrig på det där mer.  Jag tar mina ögondroppar och livet rullar på som vanligt.
Allt var bra även idag.
 
På kvällen lagade jag till riktig svensk husmanskost åt oss. Kålpudding. Jag älskar gammaldags husmanskost med potatis. Det är något jag ofta lagar.
Småhundarna kontrollerade noggrant golvet så jag inte sprätt iväg några delikata vitkålsbitar.
Så var det dags att säga hejdå till lilla hunden Snowie, som åkte hem till Tomelilla igen.
 
Dagens citat:
Fast man är liten är man
minst lika viktig som en stor.
 
Kram och Hejdå från Mig.
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top