Så vackert i Italien.

Hej.

Vår Italienresa fortsatte på slingrande vägar. Även om vi hade lite otur med vädret som var ovanligt kallt, så hade våren ändå kommit en bit på vägen och det började grönska så smått. Det var så vackert.

Amanda rattade med säker hand vår tuffa lilla Jeep högt uppför bergets trånga och slingrande vägar, där vårt andra hotell låg. Från vårt rum hade vi en slående vacker utsikt och vi sov som små stockar den natten.

Nästa morgon vaknade vi pigga och hungriga. Vi checkade ut och gav oss iväg på frukostjakt. Vi hade blivit kloka av våra erfarenheter, så vi bestämde oss därför för att välja ”ett säkert kort”, nämligen att äta på Donken. En frukost på Mc Donalds kunde ju inte gå fel. Vi tryckte in en meny med kaffe, juice, ägg och bacon och satte oss och väntade. Men det visade sig att det mesta som vi beställt inte fanns och det var utbytt mot ett betydligt sötare alternativ i form av pannkakor, sirap, muffins och juice.

Nåväl, vi blev mätta och styrde därefter vår kosa söderut, mot staden La Spezia.

La Spezia visade sig vara en ganska stor stad. Åtminstone när det handlade om att köra bil där och när det gällde att hitta parkeringsplatser. Fast Amanda tog oss med säker hand genom staden och tillsammans klurade vi ut var bästa stället att förvara bilen fanns. Ett underjordiskt parkeringshus med infart mitt i en trafikerad gata.

Vi checkade in på vårt nya mysiga hotell mitt i staden.

Sedan tog vi tåget ut till en av de omtalade Cinque Terre. Det är fem små underbart vackra byar utmed Ligurinkusten.

Den byn vi valde att besöka heter Manarola. Och nog var där vackert alltid!!

Även om vädret inte alls var till sin fördel så bjöd den lilla byn på sin magnifika skönhet. Havet var vilt och busigt och de färgglada husen hängde där på sin klippkant och såg ut att stråla välkomnande mot oss besökare.

Efter att ha vandrat upp och ner för de steniga gångarna och fotograferat och njutit av alla de vackra små husen, så kände vi oss ganska hungriga.

Vi slank nerför en källartrappa till en mysig liten krog, där vi beställde vars en god pastarätt. Döm om vår förvåning när vi fick veta att det endast fanns en enda rätt att få den kvällen…. en slags bönsoppa som liknade havregrynsgröt… Haha… med ett glas rött vin slank åtminstone några skedar ner, trots att det inte var det godaste vi ätit i våra liv…

Sedan var det dags för oss att ta tåget tillbaka till La Spezia igen.

Kvällen avslutade vi med att dela på en gudomligt god pizza ett stenkast från vårt rum. Sedan fotograferade Amanda ett skyltfönster från en känd restaurang och skickade bilden till sina vegetarianska systrar.

Fyllda med italienska upplevelser somnade vi som små stockar igen.

Dagens citat:

Vi anstränger oss mer med att övertyga andra att vi är lyckliga än att försöka tänka så själv.

På en resa i Italien med min dotter, ja då kan i alla fall inte jag vara annat än just lycklig!

Kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

5 reaktioner på ”Så vackert i Italien.”

  1. Vilka fantastiska foton, nu har ju jag också varit ute på resa, jag som aldrig varit utomlands har aldrig känt nån längtan heller men njuter mer än gärna åt fina foton, jag är en ren skär hemmakatt. Ni hade inte så god mat kan man ju konstatera och foton på det i fönstret lockar mig inte,äter mer än gärna vegetarisk kost. Fint foto på dig Annika du ser ut att ha mycket i dina tankar.
    En fin helg till dig och alla andra. Kram/MH

  2. Fina vackra Italien. Ja tänk så konstiga frukostar dom kör med. Kakor och sött. Tur att det finns pizza och glass. Den är ju bara sååå god. Härliga bilder du visar. Kraaaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen