På lätta fötter.

Kära Blogg
Först måste jag väl nämna det här med melodifestivalen, och hur kul jag tycker det är att Sverige gick och vann hela rasket igår. Speciellt trevligt är det ju att Mumsige Måns är en Skånepåg och ganska behaglig att titta på dessutom. Så grattis till honom.
Idag har vi varit hos mor Karin i Kivik. Allt är så väldigt, väldigt vacker just nu i Kivik och runt om här i vår kära hemtrakt. Raps, äpplen och syren, ja allting blommar.
 
… jodå, Bloggerskan kom själv också med på bilden med mor Karin och Stefan idag…
 
Så länge jag kan minnas har jag haft de rabbigaste fötter man kan tänka sig. Jag har liksom toppat ligan ”rabbiga fossingar”. Jodå, jag har visst gjort både fotbad med salt, filat, hyvlat och stått i. Jag har gjort alla möjliga procedurer som påstods skulle göra fötterna lena som babystjärtar. Jag har tom varit hos utbildade människor som bara håller på med rabbiga fötter. Likväl har mina hälar alltid varit spruckna och bedrövliga.
Men icke längre!!
För ett halvår sedan investerade jag i en förfärligt dyr kräm på Bodyshop, som skulle vara bra
mot riktigt torra fötter. Envist har jag smort varendaste dag och bara filat pyttelite med en pimpsten. Simsallabim som ett trolleri- nu är mina fötter härligt mjuka, och jag har kastat alla hemska järnfilar och det tortyrliknande verktyget som påminner om en osthyvel.
 
Hmmm lite gammalt nagellack från Baliresan sitter förstås envist kvar …. Jag betalade extra dyrt för att få ett hållbart lack, och det vill jag lova att det håller – det är dömt att misslyckas att försöka få bort det. 
 
I veckan har Stefan byggt på extra ribbor på vårt insynsskydd vid poolen. Ja, det tror jag faktiskt är bra. För ett par veckor sedan såg jag när vår tyska granne Ursula var ute sin trädgård och påtade i godan ro. Stefan hade taget ett kvällsdopp och kastade utan betänkligheter av sig sina badbyxorna. Stackars Ursula blev alldeles blek, ja hon blev vitare än ett nymanglat lakan i ansiktet.
 
Vårt kära svalpar tycks inte gilla oss något vidare. När vi kommer ut på trädäcket och ska njuta lite av solen så blir det ett herrans liv på dem. De flyger runt och skränar och går på. Idag tog de till det lite tyngre försvarsmedlet … Splaaaasch – en fågelskit på Stefans bringa. Fågelbajs som träffar en människa sägs bringa tur, men Stefan såg inte ut att ha vunnit högsta vinsten precis, när han vankade in efter hushållspapper för att torka bort ”turen”.
 
 

 Och med en bild på en äkta badkruka säger jag hejdå Bloggen och fortsätt njuta av en härlig Pingstdag.

 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen