Mitt November 2023

Hejsan.

Så var det redan dags att summera ”Mitt November”, och jag kan inte riktigt förstå att det redan gått en hel månad sedan förra månadssummeringen.

Mitt November har varit en händelserik och härlig månad.  Naturen har bjudit på vackra höstdagar och jag har träffat två av min döttrar en hel del. En helg samlades vi hos oss i Gyllebo, då vi passade på att höststäda i trädgården, det var så mysigt att ha huset fyllt med ungar igen. Jag blev bjuden på ett par mysiga spadagar på Ästads vingård. Det är ett spa jag verkligen kan rekommendera, det var så vackert där.

Tillsammans med min fina vän Petra, reste jag till Gdansk och njöt av stadens puls och gjorde även ett viktigt besök på Stutthof , vilket är resterna från ett av andra världskrigets förintelseläger. En så mysig liten höstresa med allvarligt inslag.

I början av månaden firade vi Alla Helgonsdag med att göra fint på våra föräldrars gravplatser. Jag har även lekt och busat med mina barnbarn en massa. November blev en fin och härlig höstmånad som liksom bara swishade förbi.

Redan är vi inne i December. En månad som innebär en massa mysigt adventspyssel och julmys. Jag ser framemot att njuta lite extra av allt som hör juletiden till. Även om vi inte heller det här året får fira julen med min äldsta dotter Andréa, så ska jag göra allt jag kan för att njuta av dem jag har nära.

Dock började december med ett besök på akuten för min käre Stefan, då han hade ett par dåliga värden på sina rutinprover.  Med uppmaningen från Lunds lasarett var det bara att bege oss in till sjukhuset. Efter en lång dag i väntrummet på akuten, så kändes det ändå skönt när han åter var hemma igen för vidare kontroller efter helgen. Stackars Stefan såklart, men också stackars de som jobbar där på akuten, i detta som för mig framstod som rena kaoset.

Nu håller jag tummarna att december blir en frisk och kry månad för oss, och alla er andra också såklart.

Med en underbar bild från min kalender av Lisa Aisato, hälsar jag December så välkommen.

Dagens citat:

De sa;

Du vet inte vad du har förrän du förlorat det.

Sanningen är, du vet exakt vad du har – du tror bara att du aldrig kommer att förlora det.

Inför julmånaden är det extra viktigt att tänka på just det, att det materiella sakerna inte är särskilt viktiga, utan det är umgänget med nära och kära.

Ha det fint

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Mitt November 2023”

  1. Åh hoppas din man piggar på sig igen och att proverna blir bra. Vilken gullig lucia, så mysig. Vet du kan ha sagt det innan för sådär två år sen så var jag lucia på Örums nygård haha. Maria sa när jag skulle bada på självaste lucia ja om du kommer som lucia. Det var en förvånad ägarinna det trodde hon inte. I skolan fick jag aldrig va lucia jag var lite för kort och hade mörkbrunt hår, var alltid ängel men dom vingarna var så tunga. Kanske därför jag gillar änglar.
    Vilken härlig tjock tröja du har på dig.
    Kommer bli en fin jul kanske nästa år har du alla dina barn hemma i Gyllebo. Trevlig advent. Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen