Mitt Januari 2022

Hejsan.

Mitt Januari har innefattat så mycket upplevelser och känslor av skiftande slag. Min älskade dotter Amanda har fyllt 30 år, och det har vi naturligtvis firat på bästa vis.

Efter 2,5 intensiva månader var det dags för andra dottern, Andréa, att återvända till kärleken, till Kanada och till andra sidan av Atlanten. Efter flera år av längtan, så gick tiden alldeles för fort när hon väl var hemma. Det kändes som jag var ombord på ett rusande tåg, och mitt hem var en enda stor knutpunkt. Vips och innan jag hann blinka var det dags för mig att säga hejdå igen. För varje gång hon reser så gör det lite ondare mammahjärtat, som om hon tar en pytteliten del av mitt hjärta med sig. Ja, att vara mamma kan vara så smärtsamt på många vis…

Vi har även tagit ett tungt farväl av min svägerska Gunvor, som oväntat och hastigt ryktes bort från livet strax före jul. Livet påminde oss hårdhänt om att allting inte alls är för evigt.

Men allt det tunga och sorgliga har vägts upp av lyckliga stunder också. Som familjens underbara nytillskott i form av en liten valp vid namn Penny, och såklart av mitt lilla barnbarn Scott som hälsat på här i Gyllebo lite då och då.

Så har jag som vanligt tagit varenda tillfälle till att njuta av naturen. Jag har firat livet med min allra finaste badkompis, hon som gjorde sin dag till min också. (åhhh tack T♥) Jag har vandrat och sprungit runt sjön, kallbadat och njutit av underbara morgnar. Stundom har det blivit så många steg så jag lagt av mig aktivitetsklockan så den skulle få vila lite 😉

Nu hälsar jag februari välkommen, och hoppas att den bistra vintermånaden kommer att vara lite snällare mot oss alla. Jag hoppas att covid svalnar, blir mildare och ebbar ut på riktigt. Jag hoppas att vi alla kan förbli vänner trots olika åsikter och ståndpunkter, och så hoppas jag att Putin kan hålla sig i skinnet och lugna ner sig en gång för alla.

Mitt februari kommer att inledas med ännu ett tungt farväl av en vän. En fantastisk person, som gett mig och flera andra så många underbara skratt och så många glada minnen för livet.  En levnadskonstnär utav rang. Fy fan alltså, vad livet är orättvis, och jag kan bara säga FUCK CANCER!

Dagens citat:

Dagen idag är morgondagen du drömde om igår.

Livet går så fort, så fort. Glöm inte att ta vara på allt du har, det kommer inte att vara för evigt, det är det enda vi egentligen vet med säkerhet.

Kram Annika

 

 

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Mitt Januari 2022”

 1. Ditt år har verkligen börjat i både dur och moll. Hoppas att detta året blir jämnare, med mindre sorg!
  Idag har vi snö och glashalt, men det blåser iallafall inte så mycket.
  Ha en bra dag!

 2. Hej Annika. Det har varit mycket sorg överallt, vi hade fyra äldre släktingar i fjor som lämnade jordelivet. Hade en släkting som bodde nära oss, mannen en rask nittioåring blev så sjuk av vaccinet på bara nån månad var han borta så totalt sorgligt. Frun gick bort tre veckor efter honom.
  Åh har ni en till vän som lämnat jorden, det är så soregesamt.
  Corona har satt splitt i vissa familjer de är vresiga och sura fattar inte det. Lev livet för det är en gåva och vi vet aldrig hur länge. Hälsa din gosehundar.
  Kram/MH

  1. Så sant. Den verkliga faran är inte pandemin och vaccinet – utan osämjan och splittringen mellan människor tror jag. Livet är en berg- och dalbana verkligen!! Kram kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen