Min vän Thomas på besök.

Kära Blogg
Jag är så glad för att jordens axel lutar. Det är det som gör att vi får årstider. Jag älskar årstider.
Ibland hör jag människor säga att de inte tar så mycket fotografier eftersom de vill se allting ”här och nu” och inte genom en kameralins. För mig är det precis tvärtom. När jag vandrar i skog och mark utan att ta bilder fladdrar mina tankar alltid iväg, antingen bakåt i tiden eller framåt, till något som ska komma, något jag planerar. Jag blir lite halvblind och bara trampar på i min bubbla. Men när jag har kameran med mig skärps mitt sinne, mina ögon ser hur det verkligen ser ut. När jag tar bilder stannar tiden, jag är precis alldeles fokuserad på hur världen ser ut just nu, Jag ser djur och småkryp som jag förmodligen skulle missat annars. Jag älskar att fotografera i alla de fyra årstider. Ja, så är det för mig.
 
 
 Min vän Thomas var här på besök. Ja, grabben som cyklade Österlenrunt, trots att det egentligen inte går att cykla när man sitter i rullstol. Nu kan jag nästan knappt beskriva hur glad jag blev över hans besök den här dagen. Att se honom se så frisk och kry ut igen, fick hela mig att bubbla av glädje. Visserligen sitter han i sin rullstol, allt tar lite längre tid, men han har drömmar och utstrålar positiv energi som få andra människor gör. Det var som den gamla glada Thomas jag en gång jobbade med. Han som fick oss alla att ligga dubbla av skratt – roligare och bättre ståuppkomiker än självaste Johan Glans och alla de andra skämtarna på TV. Idag var den glimten tillbaka i hans ögon, fast med mycket mer mognad och ödmjukhet inför livet.
Thomas, tack för en mysig eftermiddag och du – rulla ut i livet och ta det med storm… som du själv alltid brukar säga, ”bara po de så de bloar”. Förverkliga dina drömmar, allt är möjligt, det gäller bara att hitta en väg. Vänta inte på att leva, gör det nu och gör alltid det roligaste först.
Fast ibland får man stå ut med lite regn om man vill njuta av regnbågen.
Kram på dig min vän.
 
 
Dagens kloka ord:
”Du har makten över ditt sinne, inte det som sker utanför. Inse detta och du kommer att finna styrka.”
 
Nu säger jag lite extra mycket Hejdå Bloggen för jag och Johnny ska ut med gänget och öva.
Och om inte fienden tar mig så hörs vi i nästa vecka.
So Long så länge.
Håll nu tummarna för att min kropp håller för fyra dygn ute i strid.
Kram på er.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen