Min kusin Gunilla.

Kära Blogg
Så dyker jag med näsan ner i mitt gamla album igen.
Den här gången handlar det om min kusin Gunilla. Jag träffade henne ganska ofta när jag var barn. Vi brukade åka till varandra när det var jullov eller sommarlov och sova över hos varandra i någon vecka. Gunilla och jag var nästan på pricken lika gamla. Jag minns att jag tyckte väldigt mycket om hennes bror Torgny också. Torgny var något år yngre och jag minns honom som ständigt glad och lite busig.
Jag och Gunilla älskade båda katter. Jag hade ju min vildkatt som jag lyckats få tam och som varje år fick två kullar kattungar. Gunilla hade en honkatt som hette Missan och som var hennes stora kelgris.
Jag minns särskilt en händelse när Gunilla var hos mig ett sommarlov. Eftersom vi köpte mjölk av en bonde i trakten hade vi mjölken i en bringare i kylen. Oturligt nog när Gunilla skulle ta fram den ur kylen, råkade hela den stora bringaren slinta ur hennes grepp och all mjölken rann ut på golvet. Jag minns hur hon desperat kallade: ohhh, moster Ingrid, jag tappade mjölken!!
Vi brukade även vara i Alunbruket tillsammans och jag minns hur jag och Gunilla var dödligt förälskade i sångaren i Streaplers, något jag idag har väldigt svårt för att förstå. Vi plockade blommor och la under huvudkudden och jag drömde om skolans tjockaste kille. Oj vad vi skrattade åt det nästa morgon när vi vaknade.
Vi hade mycket roligt tillsammans när vi träffades, och när vi blev lite äldre åkte vi på språkresa ihop, till Isle of Wight i England…. men det är en helt annan historia.
 
Katten Helmer blir ompysslad och påklädd dockkläder efter ett av mina besök hos kusin Gunilla.
 
 
Gunilla skrev en liten berättelse, som publicerades i tidningen på en barnsida som fanns på den tiden.
 
 
Snipp snapp snut, så var den tillbakablicken slut.
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top