Militärövning i dagarna fyra – dygnet runt för din trygghet.

Kära Blogg
 
Under fyra intensiva dygn har jag och Johnny kämpat, övat, skjutet, stridet tillsammans med våra gröna kompisar.
Det var ingen självklarhet att jag skulle kunna vara med. Min rygg ville inte sluta bråka, men jag hade bestämt mig. Inget skulle stoppa mig. I torsdags ryckte vi in och blev sedan förlagda i Ravlunda för skarpskjutning.
 
 
Det var vackra dagar ute på Ravlunda fältet. Ett gäng danska gästsoldater var placerade i min grupp och förgyllde våra dagar. De skapade en glad stämning bara genom sitt underbara språk. Första natten kom vi på att vårt tält läckte som ett såll. Spännande. Som tur var fick  vi bara regn först natten, så vi hann torka upp i solen dagen efter. Jag är försedd med pickadolla istället för en stor klumpig bössa. Skönt och bra för ryggen. När de tyngsta vapenslagen togs fram drog jag och Johnny till skogs, för inte nog med att sådana där bomber och granater smäller så förtvivlat, det blir liksom ett väldigt tryck också, och det kan inte vara bra för små hundöron utan skydd.  
Maten vi fick var typisk militärmat. Äckliga påsar som skulle värmas och ge en massa energi för ett helt dygn. Jag var väldigt glad över de 2 stora Marabouchoklad jag hade i min packning.
 
 
På fredag eftermiddag var det dags att slå ihop förläggningen och marscha till Ystad. Vi anlände till Kabusa strax innan skymningen föll och fick upp vårt våta tält precis innan mörkret. Johnny fick en plats bredvid det enda lilla träd jag kunde hitta. Där sov han gott i sitt eget lilla tält.
 
På lördag morgon var det uppsittning i bandvagn klockan åtta och en timme senare var kriget igång.
En fantastisk övning med bra upplägg. Egentligen hade jag kunnat skriva väldigt mycket om vår dag där i Ystad, men det ska jag låta bli. Jag tänker bara skriva att jag är nöjd med både min och Johnnys insats. Vi gjorde vårt jobb så gott vi förmådde. Vi trängde oss fram i en djungel av sly och brännnässlor.  Vi bevakade tillfångatagna fiender, Johnny slickade nästan ihjäl en fiende, jag sköt en annan som var på väg att rymma. PANG PANG PANG fick jag gasta med hög röst, eftersom det inte finns lösa skott till en Glock 88. Men bekämpad blev han och föll halvdöd ner på marken!
 
 
På kvällen när kriget var över i Ystad, var det mat, städning och genomgång som gällde. Nyfikna poliser kom och tittade på oss. De ville nog se hur riktiga krigare ser ut!
 
 
På söndagen drog vi så mot Revinge igen för att vårda material och ställa allt i ordning igen.
Med trasig rygg, trött hjärna, men glatt sinne rullade jag och Johnny hem igen på söndag kvällen.
 
På vår fritid – tillsammans – beredda.
BEVAKAR – SKYDDAR – FÖRSVARAR
 
 
 Kram och Hejdå Bloggen från mig och Johnny.
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen