Lyxen att koka egen lingonsylt.

Gomorron.
Oj vad det har regnat hos oss i Gyllebo. Ja, det har det  säkert gjort på de flesta platser i vårt avlånga land. Men så är det när det är höst. Då hör det till med regn och rusk. Och det är något tjusigt över det, tycker jag.
Ibland händer det att jag bara tar med mig hunden Johnny på vår vandringen runt sjön.
Det här var en sådan morgon. Bara han och jag!
Hösten bjuder på sin vackraste kostym nu.
Nu när de röda boklöven ligger på marken i en skön kontrast till de gröna blad som ännu inte fallit av.
En härlig färgbomb liksom.
Jag gillar ju som ni vet vanlig husmanskost. Vällagad ska den vara såklart.
Till det kan man lyxa till det med allehanda saker. Man kan göra inlagd gurka, syltade tomater, syrad rödlök, inlagda granskott … Listan kan göras lång.  Man kan sätta guldkant på sin middag med alla möjliga märkliga tillbehör.
Men för mig finns inget godare till en söndagsstek, än vanlig hemmagjord lingonsylt. Mums så gott det är!
Jag har haft lyckan att få ett par påsar lingon, direktimporterade från Smålandsskogarna.
Så här hemma har det kokts sylt så det stänker om det. Tusen tack för alla lingon ♥
Och de där stjärnorna i fönstret är INTE julstjärnor, det är höststjärnor!!! Ja, så heter de, fast jag tycker allt att de är förvillande lika julens julstjärnor… kanske bara ett säljknep så jag har blivit lurad ….
Dagens citat:
Ibland kan det vara
bra att komma ihåg – att
bakom varje ansikte du möter
bor en människa med sina
bra och dåliga dagar, sin
glädje och sin sorg.
Vi får inte vara för snara med att döma varandra. Jag kan inte veta hur alla andra har det. Ingen kan på riktigt veta hur jag har det. Så låt oss vara lite mer ödmjuka mot varandra.
Ha en fin söndag och kram på er.
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top