Luciakväll.

Hej på er alla.

I kväll är det Luciakväll. Jag kan inte låta bli att minnas tillbaka på alla de underbara ögonblick som jag själv har till just den här traditionen. Såklart minns jag när jag själv var ung och iklädde mig rollen som ljusets drottning.

Mest minns jag nog alla de gånger då jag klädde ut mina egna döttrar. Någon gång fick de allihopa vara Lucia och en annan gång skulle Andréa helt plötsligt vara djävulen – vad han egentligen hade i tåget att göra? Nåväl, det är med värme i hjärtat jag minns alla de tidiga morgnar då vi steg upp och körde och överraskade ”farmor och faffor” med kaffe på sängen.

Nuförtiden verkar det inte längre vara så trendigt med Luciatåg. Men allting svänger och jag är nog ganska säker på att med åren kommer traditionen tillbaka igen. Sådär är det med det mesta. Jag ska i alla fall ta mig en liten lussebulle till kaffet ikväll. För den trenden tycks leva kvar i allra högsta grad.

Så ska jag kanske ringa till Alabama och sjunga ”natten går tunga fjät” i luren- vad hundan det där nu egentligen betyder? Men jag tycker nog att det kan behövas lite Luciastämning i Amerika också.

Kvällens citat:

Saker tar slut. Människor förändras. Och vet du vad? Livet fortsätter.

Ja, det kan blir precis hur bra som helst ändå, bara vi vågar ta emot förändringen med öppet sinne!

Tips: Såhär i Lucistider är det roligt att klä sig lite finare än vanligt. Jag har kikat in en fräsig BLUS med ormskinnsmönster och svarta snygga BYXOR. Eller varför inte en snygg KLÄNNING? Fler fina kläder finns HÄR.

Ha en fin kväll och kram på er

Annika

 

Dela gärna
  • 54
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top