Kloavlossning, SLO, en djävulens sjukdom för en hund.

Kära Blogg
 
Den här dagen bjöd inte på så många ljusglimtar, trots att solen envist fortsatte att stråla och värma oss, som om det var mitt i juli månad.
Min fine Johnny har inte varit sig lik den senaste tiden. Inget påtagligt, men det är något som jag känner i luften, som jag kan märka när vi är själv, när vi går ensamma tillsammans i vår skog. Min fine hund som alltid varit glad och fått mig på gott humör, är inte glad längre.
I juli fick jag de första misstankarna om sjukdomen SLO. Både veterinären och Stefan slog bort dem och trodde att jag överdrev och hade googlat för mycket …. ”hon ska då alltid tro det värsta”, sas det ….”överdriva allt” … http://gylleboannika.blogg.se/2016/july/min-alskade-johnny-har-ont-och-ar-sjuk.html
 
 

Efter en kort promenad for vi till världens bästa veterinär i Maglehem. En sporre var alldeles trasig, det kunde man se på långt håll. Även en klo på baktassan var lös och fick tas bort. Statusen på övriga klor var inte heller den bästa. Veterinär Per började mer och mer tro att mina farhågor trots allt varit rätt. Han sa, ”du är nog redan påläst, för jag vet ju att du googlat om det här” … Vi diskuterade hur vi skulle gå vidare med behandling och hålla tummarna för att det trots allt bara handlade om ”SLO the light”, en liten släng av sjukdomen alltså.
Nu blir det ett nytt särskilt veterinärfoder samt fiskolja för Johnny, som ett första försök att få rätsida på klornas extremt dåliga kvalitet.
Det ska fan att vara hund och ha ont i sina tassar.
 
 
För mig är hundarna mina bästa vänner. Det är dem jag tillbringar min mesta tid med. De är som mina barn, mina arbetskompisar och det är med dem jag sysselsätter mig på fritiden. Att se någon av dem sjuk är ledsamt och jobbigt…
 
På kvällen for jag på ett stärkande yogapass med min älskade dotter. Det var skönt.
 
 
Dagens ord:
 
Andas in Kärlek
Andas ut rädsla.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

1 reaktion på ”Kloavlossning, SLO, en djävulens sjukdom för en hund.”

  1. Hej. Jag heter Inger Mårtensson, bor i Brösarp. Jag har läst ditt inlägg, du har varit hos veterinär Per i Maglehem med din hund, för SLO. Vad fick han för medicin? Äter han i så fall den ännu? Jag har en Coockerpoo blir 2 år i mars. I augusti 22, började eländet. 2 pullpor, 7 klor fick op bort. Gjorde det i Bollerup, Per hade sem. Efter alla op, skickade dem en remiss till Veta Derm i Lomma, och där blev det konstaterat att det är SLO.
    Han hade börjat ta Cortison, skulle fasa ut den, och så skulle han ta Modulis + dubbel dos omega 3 och 6, efter hans vikt. Efter några veckor blev han sjuk åkte till Hässleholm djursjukhus, då hade han bukspottkörtel inflammation, värdet ska ligga på ca 200 hans var över 2000. Inget omega, låg fet mat, allt slutade bra med det. Tyvärr har han haft flera andra problem med medicinerna, kräkningar, också med blod i. Ungefär där är jag idag. Har pratat med Per, jag vill fortsätta hos honom ,och kanske kan vi hitta en skonsammare lösning.
    Hur mår din hund dag? Vill du berätta lite för mej, blir jag glad.
    Med vänlig hälsning Inger och Musse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen