Katten Felix är satt på diet.

Kära Blogg
 
Det var en grå och våt morgon i skogen. Det kändes fortfarande riktigt ljummet och skönt och doften var tung av ruttnande löv och mull. Man kan nästan inte förstå att det är november månad redan.
 
 
Kanske är det idiotiskt, men jag gav mig ut och sprang.
Jag är så in i dödens trött på min rygg och höft nu. Att ge sig ut på en springrunda gör såklart ont, men efter ett tag händer något i min kropp och det går lite lättare. Om det är bra eller dåligt att flänga runt i skogen på det här viset, det har jag inte en blekaste aning om, men känslan efteråt är obetalbar.
 
 
 
 
Vår katt Felix har blivit den kräsnaste katt man kan tänka sig. Han vill enbart bli serverad den dyraste, mest exklusivaste mat man kan uppbringa. Små hutlöst dyra påsar med olika delikatesser i. Det är slut med det nu!
 Många vi känner har påpekat att Felix på senaste tiden har växt och blivit stor (läs fet). Vår bortskämde herre väger 4,5 kilo, vilket nog är ganska normalt för en maincoon katt. Men under hans mage hänger något som skulle kunna betecknas som pösmage.
Hur som helst har jag börjat med nya rutiner för honom nu. Han blir enbart serverad ICAs billiga burkmat. Eftersom den maten inte är så väldigt god i Felix tycke, så frossar han inte och hetsäter som om han hade bulimi längre. Ja, så får han såklart Royals dyra torrfoder, speciellt framtaget för maincoon katter och är dyrare än oxfilé. Det fodret köper jag i en stor säck och det är väldigt praktiskt och bra och dessutom lär det ge honom en vacker och lysande päls.
Felix är sur, han är jättesur. Han terroriserar mig dagarna i ända, genom att vanka efter mig och beklaga sig hela tiden. Ibland slår han helt fräckt till mig med tassen när jag går förbi och när han är extra uppretad springer han efter mig ett par steg för att liksom skrämmas. Vi får väl se vem av oss som är envisas.
 
Dagens kloka ord:
Ta en kopp kaffe och gör en lista för att stressa mindre.
1. Saker du inte behöver göra nu.
2. Saker du inte behöver göra sen.
3. Saker du kan strunta i helt.
 
Kram och Hejdå Bloggen.
 
 
 
Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen