Kanske sitter han där och bödar nät.

Hejsan.

En förmiddag i veckan hade vi ärende i Kivik och tänkte passa på att hälsa på min svåger nere i Hällevik också.

-han siddår nock darr å bödar nät idau, sa Stefan.

Att böda nät betyder att man lagar fiskenäten inför kommande fiskesäsong. Jag tror att man knåpar ihop trådarna på ett alldeles speciellt vis. Man binder, knyter och lagar så att inga hala ålar ska slinka igenom. Men någon Mats fanns inte på plats, så vi fick ta en sväng i arboretet istället.

Bland de utländska träden strövade vi fram. Stefan i sina målarkläder.

-asch, di spillar vell ingen roll hunt man e klädd…

Och som i alla beteshagarna i parken nu, så gick det kor även här. Med kopplade hundar och ett lugnt uppträdande så höll sig kossorna också på sin kant.

Så var vi tillbaka vid kåsen igen. Där fick jag mig en lektion i namnen på ”humme-ekans” alla beståndsdelar. Namn som jag redan glömt bort tyvärr… Kanske var det något med ”ståmp”, eller så är det bara ett ord jag lärt mig när vi lyssnat på Babblarna, jag och lille Scott.

Hejdå finaste lilla platsen på Österlen.

Dagens citat:

Ett huvud fullt av oro har ingen plats för drömmar.

Jag tror att många människor borde drömma mer.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen