Julpyssel i vårt hantverkarhem.

Hejsan.
Nu när det närmar sig jul så vaknar pysselsuget i mig.
Hos oss börjar det bli så härlig julstämning nu.
Även om jag förstås tycker att den ståtliga amaryllisen kunde hållt sig och väntat någon vecka till med att väckla ut sig i sina vackraste skrud
Mitt pysselsug vaknade som sagt till liv förra veckan. Nu var det inte det där vanliga julpysslet som hägrade för mig. Nej, plötsligt insåg jag att det vita skåpet i vårt matrum tvunget måste bli svart före jul.
Så skulle det inhandlas ännu ett svart skåp för att allt i rummet skulle harmonera och för att jag skulle få plats med alla pinaler som jag har. Min dotters saker till exempel, som jag förvaltar åt henne. Det är bla. ett apkranium som hon vunnit i en tävling på universitetet. Viktiga saker som kräver nya fräscha skåp.
Långt om länge fick jag med Stefan på noterna. Han lovade att skruva ihop Ikeaskåpet åt mig, så skulle jag själv måla det gamla vita ”skrangelskåpet” som skulle få ett sista bonusliv med lite svart färg istället.
Vi fick en riktig myskväll efter Ikeabesöket.
För att hålla maken min på gott humör blev det en stor härlig köttfärslimpa gjord på glad gris och vild älg.
Det nya skåpet blev bra och tiden hade kommit för att jag skulle måla om det gamla …
Det var då som allt gick snett.
Alltså, jag fick total ”psykbryt”!!  Bara efter ett par minuter kände jag det som om det bodde en argsint tiger inom mig …
Allt slutade med att Stefan tog över målningsarbetet och jag ställde mig gladeligen vid spisen igen för att rulla köttbullarna till jul istället.
Slutet gott, allting gott.
Och visst är det väl så att kärleken till mannen går genom magen.
Årets julköttbullar innehåller en rejäl dos med kärlek.
Den vackra amaryllisen som ju inte kunde hålla sig till jul, den har åkt in i vårt stora badrum.
Där pryder den sin plats alldeles förträffligt tycker jag.
Dagens citat:
Det finns två tillfällen då du alltid ska hålla mun:
när du dyker
och när du är arg.
Jag hoppas att ni också har något mysigt julpyssel på gång. Något sådär lite lagom som inte gör att nerverna får ”tuppjuck”.
Kram Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen