Hundbad och hundväder.

 
 
 

Kära Blogg.

Tack vare att jag och Johnny är av den morgonpigga sorten, fick vi njuta av en härlig morgontur i skogen. Det kändes ljummet och lite tropiskt som regnskog idag. Jag låtasades att jag var tillbaka på Bali när jag sprang där vid sjökanten. När vi kom hem och jag hade flexat in på kontoret blev det rena hundvädret – mulet, grått och regn. Så man får nog allt säga att vi hade tur med vädret idag.
Lite gröna fingrar har nog också. Min krasse är nu färdiga att skördas, och de första stråna hamnade på mina smörgåsar idag. Mums!
Katten Judith bara älskar frukosten tillsammans med mig. Det kvittar var hon befinner sig i huset, men när min macka är klar, så sitter hon som amen i kyrkan, på plats på stolen sidan om min. Hon vill att man ger henne små bitar bröd. Kanske tror hon att hon är en anka. 
 
På tal om gröna fingrar så har jag en sorts blomma som blommar så vackert just nu. Det är en suckulent som jag har stulit. Jag tog en liten planta på sjukhuset där mamma Ingrid låg den sista tiden innan hon dog. Jag tror att hon gillar mitt tilltag och ler glatt ifrån sin himmel.
Eftersom jag jobbar ensam på kontoret, händer det att jag glömmer bort att pausa, luncha och sånt där. Men om jag kommer ihåg det, då lyxar jag minsann till det lite extra. Det är Emmy som har lärt mig att dricka chai. Det är jättegott, men det ska vara den sorten som man köper på espresso house.
 Så tyckte jag att det var dags för Johnny att sköta sin hygien. Hundbad med schampo och hela middivippen.
Säga vad man vill om mitt yrväder till hund, men att bada är han minsann riktigt duktig på.
Det är väl då märkligt vilken dragningskraft det kan vara i maträtter. Mina döttrar har lyst med sin frånvaro hela helgen, men idag gick tydligen ryktet att det vankades chilibiffar i Gyllebo. Denna middagsrätt är särskilt omtyckt av mina ättelägg, som till min stora glädje droppade in en efter en. Älskade töser, alltid så välkomna!!
 
Dags att umgås med lilla Emmy nu, så hajj då.
Från Annika
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen