Hösten är här med planer för en blommande vår.

 

Hejsan.

Nu har det verkligen känts att hösten är här på riktigt.

Vissa dagar ville inte riktigt ljusna alls och den rikliga nederbörden vi haft gjorde jorden mättad av fukt.

Förutsättningarna var som gjorda för att drömma sig bort till en blommande och prunkande vår. Sagt och gjort! En eftermiddag styrde jag min kosa mot Österlen Tulpaner i Lunnarp, där det fanns massor av olika tulpanlökar att välja på. Och rätta tiden att peta ner blomsterlökar är ju nu på hösten.

Förutom självplockning av blommar så fanns det nu även tulpanlökar. I en söt liten bod var det självbetjäning som gällde. Jag valde tre olika sorter som jag tänkte mig skulle kunna bli vackert i min egen trädgård.

För mig är det allt bra tur att det kommer en höst och en vinter. Då ges jag lite tid att hitta ny inspiration och en ny spirande längtan efter att fixa i min trädgård.

På hösten vaknar också ett sug efter att laga mat igen. Goa, mustiga grytor som får stå länge på spisen och puttra. Jag tror nog att hundarna också gillar hösten ganska mycket, åtminstone det här med min nytändning för matlagning.

Dagens citat:

Underbara höst! Min själ är bunden till den, och om jag vore en fågel skulle jag flyga runt jorden och leta efter fler höstar.

~George Eliot~

Njut av hösten, drick mycket äppelmust och planera för en blommande vår.

Kram Annika

Dela gärna

About The Author

5 reaktioner på ”Hösten är här med planer för en blommande vår.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen