Havsluft för kropp och själ.

Hej

I förra veckan startade jag min dag här. På vackra Knäbäckshusens strand.

Efter en lat och lång frukost hemma vid braskaminen i köket så packade jag in mina hundar i bilen och gav mig ner till havet.

Det var så vackert. Vi var helt ensamma på stranden den här förmiddagen och havet låg nästan helt spegelblankt.

Ungefär där nationalparkens område börjar låg ett gäng svanar och guppade behagligt på de nästan obefintliga vågorna. Då och då stack de ner sina långa halsar för att leta godsaker på botten. Svanar har i likhet med idisslande kor en oerhört rogivande inverkan på mig. Att sitta på en solvarm sten och bara iaktta de här djuren måste vara bästa medicinen mot högt blodtryck.

Lilla hunden Penny tyckte nog inte att svanarna var lika rogivande som jag. Stel och arg satt hon på strandkanten och morrade lätt på de vackra fåglarna. Lilla Penny må ha ett dåligt ”svan-humör”, men visst är hon vacker där på  stranden med sina matchande sandfärgade päls?

Länge länge dröjde jag mig kvar bara för att njuta av solen och ljudet av de stilla vågorna. En ljuvlig förmiddag att bara njuta av.

Dagens citat:

Självförtroende finns när solen lyser, men självkänslan finns i alla väder.

Ha en skön onsdag.

Annika

 

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Havsluft för kropp och själ.”

 1. Så underbart och så vackert beskrivet, det är precis så man vill njuta av livet. Underbara svanar de kan också konsten att njuta. Ja men visst den där lilla söta Penny hon vet hur livet ska njutas.
  Du måste ha en skatt av vackra foton, du borde skriva en bok om Österlen och dess vackra natur kanske nästa steg på ditt livs trappa.
  Må väl och Kram/MH

 2. Vilken underbar start på dagen!
  Var bara i Knäbäckshusen en gång i år, då inte ens nere på stranden.
  Trevlig onsdag!

  1. Vi undviker också Knäbäckshusen när det är turistsäsong numera… tänk, förr var vi alltid där när barnen var små. Då träffade vi grannar och vänner och barnen lekte på stranden. Tiderna förändras. Ha det fint.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen