Eva på Torget.

Hejsan.

Det var en kväll i veckan som jag och mina vänner for till Kivik med tomma magar och pigga fräscha smaklökar. Vi skulle vara piloter!!

Jag hade fått den stora äran och den spännande upplevelsen av att få vara testpilot för en av Österlens bästa matställe. Inför den kommande säsongen var vår uppgift att provsmaka en vegetarisk/vegansk meny. Vi var helt enkelt utvalda som provätare den här kvällen.

Den vackra kvällen togs jag och mina vänner emot av underbara Eva och Åke hos ”Eva på Torget” i Kivik. En smakfullt renoverad liten restaurang mitt på torget i Kivik.

Vi fick en underbar kväll och en fantastisk kulinarisk upplevelse som var högt över våra förväntningar. Med två jägare och en grönsakshatare så kunde en vegetarisk meny inte ställas på hårdare prov.

Vi smakade, vi jämförde, vi njöt, vi skrattade! Vi tipsade, men kanske mest av allt förvånades vi över att det var så himmelskt gott.

 

Att maten alltid är god hos Eva på Torget, det visste vi ju alla sedan tidigare. Men att en vegetarisk/vegansk meny kan vara så himmelskt god blev en överraskning. I synnerhet då mina vänner är stora köttälskare alla tre.

I en glad avslappnad stämning serverades vi rätt efter rätt. Den ena godare än den andra. Och när vi var så mätta så byxorna spände oroväckande serverades kvällens sista avslutande efterrätt. Fast det vet ju alla, att en chokladkaka får alltid plats. Det är som om det alltid finns en annan mage för desserten.

Kära Eva och kära Åke, jag vill tacka er för en underbar kväll. Och jag är säker på att det kommer att bli en alldeles fantastisk matsedel när årets meny är spikad. Med er genuina kärlek för både maten och era gäster så kan det inte bli annat än bra.

Tusen tack från oss. Såklart ses vi i sommar igen!

Vill alla ni andra också få en underbar smakupplevelse i en skön miljö så kan jag tipsa om att Eva slår upp portarna för säsongen den 3 april. Länk till hemsidan med all information och öppetider hittar ni HÄR.

Dagens citat:

Hur många vackra tankar kan inte en måltid föda.

Att äta gott i en skön miljö tillsammans med goda vänner – det är bland det bästa som finns.

Ha det bra och kram från mig.

Annika

 

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen