Ett halvt år senare.

Hejsan.

Jag ler lite åt mig själv när jag läser mitt blogginlägg som jag skrev i juli månad, ”att bada vilt.”   Jag skrev det för  ganska exakt ett halvt år sedan. Det var då jag bestämde mig för att börja bada regelbundet, med vinterbad i isvak som mål.

Jag ler en smula åt mitt försiktigt sätt att utrycka mig … om att jag tänkte bada åtminstone någon gång i varje månad. Fast innerst inne visste jag nog att jag skulle komma ”go all in”. För istället blev det ju precis tvärt om. Jag har badat alla dagar i januari, utom en morgon då jag helt enkelt inte hann med det.

Så gott som varje dag njuter jag nu av mina bad i sjön, och faktiskt tycker jag nästan att det kändes kallare i somras, än vad det gör nu mitt i smällkalla vintern. De dagar vi haft många minusgrader så har jag nästan upplevt vattnet som riktigt ljummet när jag klivit i.

Efter badet, när jag klär på mig, så blir det lite som en ritual. Tyst, stilla och lugnt. Om det inte blåser storm och hård ”östan”, för då viner vinden runt min våta, halvnakna kropp och då gäller det minsann att hålla fast kläderna så de inte far all världens väg. Oavsett vädret så är det alltid underbart stärkande för både kropp och själ. Sanningen är att jag aldrig har ångrat ett bad.

Även om min man Stefan tycker att jag är mer än lovligt tokig så har han alltid ställt upp och sett till så den lilla isvaken inte har frusit igen. Det är lyxigt med en alldeles egen isbrytare måste jag säga.

Nu när isen är tillräckligt tjock så läggs det ut granar på sjön, sk risvasar, där fiskarna ska kunna gömma sig och lägga sin rom. Jag älskar att man värnar om både djur och natur i Gyllebos lilla naturreservat.

Blogginlägget jag skrev i somras hittar ni HÄR

Nu ser jag med spänning fram emot att få uppleva hur temperaturen så småningom sakta stiger grad för grad igen.

Lite grann har jag ju gjort min ”badresa” för min dotter bort i USA. Varje morgon får hon se en liten filmsnutt från mina bad. Jag peppar ju henne. Om hon kan orka med, att dag för dag kämpa på med sin tuffa praktiska utbildning, så kan jag ta ett litet bad varje dag. Så älskade Andréa, nu återstår bara ungefär ett halvt år för dig.

Dagens citat:

Uppskatta det lilla i livet så upptäcker du det stora!!

Må gott och gör regelbundet något du mår bra av och som bara är för din egen skull.

Kram Annika

Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen