Ett arboretum.

Hejsan.

Idag tänkte jag tipsa om ett härlig utflyktsmål när det så småningom börjar våras på Österlen. Nämligen Hälleviks arboretum, som ligger i norra delen av Stenshuvuds nationalpark.

Ett arboretum betyder ungefär en plantering av träd och buskar av exotiska slag. Just här finns en massa stora utländska träd och buskar, som under första hälften av 1900 talet lär ha planterats av den man som då ägde området. Carl Ekenstam, om jag inte missminner mig.

Dagen då jag och Stefan vandrade här var ovanligt mild och skön. Järnekens röd bär lyste upp i det vackra bladverket.

Platsen är nog som finast att besöka under våren. Men även nu under vintern, är här så himla vackert. Nu framträder alla de vackra trädstammarna så mycket bättre.

På Facebook läste jag en så gullig kommentar om just den här platsen på ett av mina blogginlägg. Ett minne från då mannen var en busig liten grabb. Såklart kan jag inte låta bli att citera honom här:

Plötsligt så hittade vi ett plantage med bambu. Detta var ju kanon tyckte vi. Vi bröt av en massa så vi fick ett redigt knippe.
När fiskarna kom iland så såg de vår bambu o så jä..a förbannad så de gav oss ”ett rapp i röven” var o en med bambun.
Vi fick gå tillbaka in i skogen o sticka ner bambun i jorden igen.

Ett besök här på vårkanten, det kan jag varmt rekommendera. Stäng då av mobiltelefonen och låt er översköljas av naturens egen underhållning. Fågelsången, den lilla bäckens porlande och Moder Jords bedårande konstverk.

Dagens citat:

Tro på det du har – det räcker. Tro på det du kan – det är nog. Tro på den du är – det håller. Tro på det som kommer – det kommer.

 

Ha en riktig skön söndag och kram från mig.

Annika

Dela gärna

About The Author

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen