En tur vid Hällevik och biomys på kvällen.

Kära Blogg
Det var en bitande iskall vind som mötte oss när vi klev av på parkeringen vid Stenshuvuds norra fot.
Fast det gjorde oss alls ingenting, för vi var förberedda på det.
Det blev en härlig vandring med hundarna där i den vackra sagoskog som omger berget.
Om ni någon gång vill åka till en vacker plats, så är mitt tips att åka just hit.
Gärna på våren och särskilt när rhododendron blommar.
 
 
Just här vid Hällevik har en sjöman en gång för länge sedan, tagit med sig fröer från världens alla hörn och planterat de mest exotiska träd man kan tänka sig. Mitt inne bland all den svenska växtligheten står de här främmade arterna. Vid dessa träd finns små skyltar så man kan läsa lite om dem. Jag gav mig inte tid till att läsa den här dagen, istället spankulerade jag där och lyssnade på Stefans alla berättelser från då han var en liten grabb och sprang och lekte och byggde kojor här. Det var också väldigt intressant. Allting hade han andra namn på, skånska namn som jag inte riktigt minns.
Vi avslutade vår promenad vid Hälleviks lilla bukt (som Stefan kallar för ”kås”) Det är här Stefans bror Mats har sitt fiske och svärfar Nisse hade sin älsklingsplats här i livet. Här kunde Nisse sitta nere och laga fiskegarn och mata katterna med fiskrester dagarna i ända. Här ligger en liten byggnad att förvara saker i, men också en söt liten ålabod.  En alldeles bedårande liten plats på vår jord.
 
 

Så har det hänt en förfärlig sak. En sak jag inte tänker skriva så väldigt mycket om … mer än att en katt är funnen död i vår trädgård under ganska mystiska förhållande. Jag tackar min gud att det inte är varken Judith eller Felix. Bilden är redigerad med hänsyn av känsliga tittare.
Händelsen är polisanmäld.
 
 
 Vi avslutade dagen med att gå på bio tillsammans med älskade dottern Amanda.
Vi såg filmen om Ove och det var en film som verkligen föll mig i smaken. Jag älskade den lite torra humorn och fina berättelsen. Så har ni möjlighet, gå och se filmen ”En man som heter Ove”.
Efteråt gick vi på kinarestaurang.
(bilderna nedan är lånade från internet)
 
 Dagens kloka ord:
Alla människor bär på ett djup – men inte alla vågar dyka.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen