En trasig mangel och ett gott skratt.

Kära Blogg
Nu börjar naturen skifta färg. Det är som om den väntat hela sensommaren på att spricka ut i en enda stor färgsprakande final. Jag älskar hösten. Även om det regnar, blåser och är ruggigt. Jag älskar den ändå!
 
Den här måndagen har jag haft fullt upp med mitt jobb. En del saker läggs hela tiden underst i pappershögen. Som att besvara polisens brev till exempel. De vill ha in ytterligare bevis och vittnesuppgifter på att vi verkligen hade anledning att hålla på en av Simrishamns lastzoner i somras. Förmodligen kommer det att sluta med att jag ger mig och aldrig mer får se röken av de parkeringsböter som vi felaktigt belastas med. Trött man blir!
 
När min mamma Ingrid dog fick jag ärva två saker som jag verkligen behövde. En symaskin och en mangel. Symaskinen hängde dock upp sig och man kunde bara backa med den. Jag fick kosta på mig en ny och den gamla lämnades in på loppis. Kanske fanns det någon som var bättre på att backa än vad jag var, tänkte jag.
Nu har även mangeln gett upp och gått sönder. Ett litet kugghjul har brutits itu.
 
 
Det sägs ju att det är bättre att vara brödlös än rådlös. Jag googlade fram en mekanisk verkstad på nätet som kunde tänkas sälja nya kugghjul till manglar. Jag skrev ett litet mail och skickade med tre bilder som skulle hjälpa dem att identifiera så jag fick rätt reservdel. Jag tryckte nöjt på knappen ”skicka” och kände mig duktig …. Så tryckte jag fram mailet igen för att kolla så allt såg bra ut och det var då jag insåg mitt misstag …. Jag hade bifogat fel bilder!!!! … åtminstone den ena var fel …
Först blev jag alldeles kall. Sedan blev jag varm – varmare – varmast. Och så började jag skratta.
Hahahah … ja, de får sig nog allt ett gott skratt på den där verkstaden.
Det är de här bilderna som ska hjälpa mig i jakten på att kunna laga min gamla mangel igen.
Jag väntar med spänning på deras svar ….
 
 
… och vill ni se när jag införskaffade ny symaskin, så finns det här
 
 
Dagens passande ord:
Ett skrattanfall på jobbet
är nästan som en liten
minisemester.
 
Jag lyfter på hatten och tackar er för att återigen ha hittat hit.
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top