En liten strimma ljus.

Hejsan.
Nu när det är så här mörkt om dagarna så känner jag mig som en svamp. En svamp som girigt vill suga i mig allt ljus jag kan komma över. Varenda solstråle vill jag sluka. Men den är inte särskilt givmild den där solen.
Jag passar i alla fall på att fånga de få glimtar som ges.
Över vårt lilla vedskjul kunder jag se solen glöda en morgon. Fast sen var det som om alla tjocka moln bara kom och täckte hela himlen med sina tunga regnmoln. Och som om det inte var nog med de tjocka molnen, för efter det så la det sig som en tjock, seg dimma också.
Fast det finns alltid en liten strimma ljus i tunneln.
Inomhus frossar jag i vackra blommor.
Jag bara älskar azaleor och har flera stycken som jag sköter om som små barn. Just nu blommar den ljuvligaste av dem alla. En så vacker sort.
Den första tulpanbuketten har också kommit in i vår stuga. Dessa härliga tulpaner.
Det är något med deras frasiga ljud – det liksom andas vår om det ljudet.
Inga blommor åldras väl så vackert som en tulpan heller.
Ni vet väl om att de vill stå med fötterna i kallt vatten. Inte varmt, inte ljummet utan kallt. Så vill tulpaner ha det.
Dagens citat:
Om du söker efter den där
personen som kommer förändra
ditt liv, ta en titt i spegeln.
Det där är så klokt.
Om man vill ha en förändring i sitt liv, så sitt inte bara och vänta och gnäll. Varför inte göra något som du inte gjort förut?
Jag tänker prova något nytt nästa år – jag har bara inte riktigt tänkt ut vad …
En bamsekram
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top