En liten glimt av solen och julbord med ”pågarna”.

Hejsan.
Ibland är det så härligt att få klä upp sig en smula, måla läpparna härligt röda och byta örhängen.
När det vankades julbord med ”Hantverkarns pågar” tog jag såklart chansen att uppgradera min look en smula.
När det nu skulle bli julbord på Svea så visste jag av erfarenhet att det kom till att bli mat – mycket mat.
Min dag startade jag därför med en springrunda på nästan 9 kilometer. Ljuvligt!
Ute var det nästan vårlikt den här dagen.
I den gamla ekskogen var det rejält med vatten i grodornas mosse.
På ett ställe kunde jag bara notera att mullvaden haft en väldig tur då han valt ställe för att puffa upp sin jordhög. I glipan av en kluven stenbumling. Han borde ta en lott den där tursamma mullvaden. Eller kanske besitter mullvadar sådan skicklighet. Ja, det skulle inte förvåna mig.
Det kändes så härligt att få se en liten glimt av solen.
Jag satt där en liten stund på en sten och bara njöt av de gamla härliga ekarna, av solens sköna strålar och av att bara få vara i mina egna tankar för en liten, liten stund.
Så var det dags för kvällens förvandling … eller ja, jag vet inte om det blev någon större sensation egentligen. Men jag valde i alla fall min gröna, lite stretchiga klänning som kvällens outfit. På ett julbord måste det ju få plats för mat innanför linningen liksom.
På Hotell Svea var det den här kvällen ganska lugnt.
Vi åt och njöt av julens alla delikatesser.
Efter en härlig kväll åkte vi nöjda hem.
Jag tvättade bort mitt röda läppstift och hängde istället fram min gröna militäruniform.
Tidigt nästa morgon var det dags för årets sista tjänstehundsövning. Visserligen klädd i grönt, men då en helt annan stil och inga röda läppar. Mer om det i ett senare inlägg.
Dagens citat:
Stress är ett tillstånd där man inbillar sig att allt är akut.
Julen är ingen tävling, det är inte den som har det juligast som vinner.”
Hoppas ni inte stressar, i alla fall inte över julen. Ta allt det där med en nypa salt. Om ett par veckor spelar det ingen roll hur mycket julpyssel, hemmalagad mat och städning och  som egentligen hanns med. Då är alltihopa historia.
Kram på er
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top