En kär gammal tradition.

Hej hej.

I år kommer det att bli marknad i Kivik. Den startade faktiskt igår, och ska nu hålla på i tio dagar tror jag bestämt.

En kär gammal tradition i min familj när jag var barn, var att vi alltid brukade åka till marknadsplatsen några dagar innan den öppnade. Det var för att suga i oss lite förväntningar och insupa marknadsstämning. Vi såg på när karuseller och marknadsstånd byggdes upp. På den tiden var det mesta i träkonstruktioner istället för dagens lätta aluminium. Vi brukade ha med oss en kaffekorg och där i Kivik träffade vi sedan släktingar och vänner, som liksom vi, hade samma kära tradition.

I år hade vi bestämt med vännerna från Ilstorp att vi skulle ses där på backarna. Fast jag och Stefan tjuvstartade med ett besök på Österlenburgare i Vitaby först.

Vi var hungriga som vargar och startade med att dela på en ”sinnespommes”, vilket nog måste vara Österlenburgares paradrätt.

När vi stillat hungern, tackade vi för oss och susade vidare ner mot Kivik och marknadsplatsen.

 

Där mötte vi våra vänner, som liksom vi hade en kaffekorg och två pälsklingar med sig.

Stora tunga långtradare med tivoliattiraljer rullade in på fältet under tiden som vi njöt av utsikten över Vitemöllas lilla strand.

Att sitta där i den välkända marknadsbacken och minnas tillbaka på svunna tider är alltid förnöjsamt. Vi mindes tiden då nöjesfältet var fullt med porrtält och platsen nedanför backen var raggarnas tillhåll. En underbar tid för oss som var unga och tokiga då. Den här kvällen nöjde vi oss med att njuta av vårt kaffe, våra ”köbekagor” och den ljumma havsbrisen som smekte våra kinder.

Det blev en fin kväll att lägga till i minnesbanken. Tack vännerna från Ilstorp♥

Dagens citat:

När telefonen satt fast i väggen var vi fria. Nu när telefonen är fri är det vi som sitter fast.

På marknaden här i Kivik brukar det bli synnerligen dålig mobiltäckning, och jag kan inte låta bli att njuta en liten smula av det faktum att jag har en bra ursäkt till att inte vara anträffbar.

Ha en fin dag och kram Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”En kär gammal tradition.”

  1. I år är marknaden under all kritik. All denna annonsering och så möts långväga besökare av en rad med marknadsstånd. Så besvikna folk måste bli. Personligen tycker jag de kunde hoppat över även i år. Och om de nu tvunget måste, så kunde de spritt ut knallarna något mer. Så hade det verkar lite större. Det blev en runda igår, inte särskilt mycket folk. Idag blir det möjligen en runda för att äta, men stånden lockar inte.

    1. Ja, egentligen borde och kunde de faktiskt hoppat över marknaden även i år. Särskilt med tanke på den stora vattenbrist som råder på Österlen just nu. Så sent som i förmiddags var risken överhängande att man varit tvungen att sänka vattentrycket för boende i Kivik för att klara åtgången. Det hade medfört att disk- och tvättmaskiner inte kunnat nyttjas. Jag älskar marknaden av så många personliga skäl och har njutit av den lilla doft av marknadsdamm jag fått i näsan i år. Ha det fint och kram-

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen