Eljaröd, en by i mitt hjärta.

Hejsan

En Österlensk by som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta, det är Eljaröd.

Eljaröd det är en liten by som ligger 6 kilmeter från Brösarp.

Ibland väljer jag vägen som går genom byn. Den som leder in till de små söta husen. Den lilla vägen som går fram till kyrkan. Den gamla vägen.

Som barn var det här en by som jag vistades väldigt mycket i. När jag var liten fanns här en livsmedelsaffär som vi handlade en hel del av våra dagligvaror i. När jag var stor nog för konfirmation, så var det ofta hit jag åkte för att gå på de där förhatliga, men obligatoriska gudstjänsterna. Men bäst av allt – här fanns ju badet!!

Till badet åkte jag varenda dag hela sommaren. Från Christinehof gick det badbuss de dagar det var simskola, annars fick jag cykla. Badet blev en naturlig samlingsplats för alla ungar i trakten. Många av oss blev riktiga hejare på att simma och på min märkessköld finns en ”magister i guld”… så nog simmade jag tills läpparna var alldeles blåa och fingertopparna skrynkligare än små russin..

Efter badet sprang alla ungar över vägen till Lindhs affär. I den lilla tillbyggnaden som utgjorde kiosken valdes omsorgsfullt godisbitarna ut av blålila små fingrar.

Ännu finns det lilla friluftsbadet kvar och jag tror nog att en ny generation ungar skapar sig kära minnen av just den här byn tack vare badet. Mer om byn Eljaröd kan man läsa HÄR

I mitt bildarkiv finns foto från mina ungdomsår på det lilla badet. Härliga minnen…

Dagens citat:

När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd.

Ja idag blev det lite gamla minnen och nostalgi här på bloggen. Så med ett foto som har några år på nacken önskar jag en fin dag och kram från mig.

Annika

Dela gärna

About The Author

4 reaktioner på ”Eljaröd, en by i mitt hjärta.”

  1. Där har jag också gått på simskola o senaer tagit märken. Men det var före att bassängen byggdes ut. Vi köpte godis i den andra affären när vi väntade på bussen hem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen