Doften av raps och nyhuggen skog.

Hej hej.

Ja, det doftar onekligen vår över vårt ljuva Österlen just nu. Eller ”di lutar himst gutt darr ude nu”, som en infödd österlening nog skulle ha uttryckt sig istället.

Det är såklart de gula rapsfälten som skapar en sötaktig och mustig doft på landsbyggden. Men även alla fruktträden som står i fullaste blom bidrar till väldoften.

Häggen blommar för fullt och sprider sin egen särskilda doft.

Hemma i min egen trädgård blommar de första blommorna frodigt i mina rabatter, och jag kan inte låta bli att sticka ner näsan titt som tätt. Tacksam att livet skonat mig från pollenallergi.

För det här med att njuta av våren och av naturen det gör jag såklart med alla mina sinnen. Synen ska ha sin del, men luktsinnet spelar en så fantastiskt stor roll för mig.

Min favoritdoft av dem alla – doften av nyhuggen skog. Alltså för mig finns inget bättre! Som ljuv musik, fast i näsan.

Hoppas ni alla tar vara på våren så gott ni kan. Och så hoppas jag att pollensäsongen blir lindrig för alla er med rinnande näsor och ögon.

Dagens citat:

Livet är en serie av små, små mirakel. Lägg märke till dem!

Ha en fin dag och kram

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Doften av raps och nyhuggen skog.”

  1. Lena Mårtensson

    Tänker att det här ned att uppskatta nyhuggen skog sitter i våra gener! 😍 Alla söndagar på vår, sommar och höstsäsongen som tillbringades åkandes i personbil i den ena skogen efter den andra letande efter var ”stockavältorna” låg! ” Och så glad man var när det äntligen blev fikadax! Var det en söndag man hade riktig tur så blev det glass i Kivik som avslutning!! 😍

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top