Det bubblar av vårtecken.

Hejsan.

Veckan har bjudit på regn och rusk hos oss på Österlen. Ändå kikar det fram små vårtecken överallt.

Intill husgrunden står mina lila krokusar nu i fullaste blom. Precis den färg som var min mammas älsklingsfärg. Jag älskar dem.

Mina magnoliaträd är alldeles fulla av svällande knoppar. Jag håller tummarna för att det blir ett härligt magnoliaår. Fantastiska blommor som bara gör mig glad.

Grinden intill vårt lilla orangeri är nyrenoverad och nymålad. En vacker solgrind som Stefan gjort. Den har fått en egen lite märklig lösning. För att våra småhundar inte ska kunna rymma genom solen nere i hörnet, har vi fått hitta på ett egen patent. Såklart med små kikhål åt små hundnosar.

Växterna i mitt orangeri bjuder även de på små vårtecken. Men än dröjer det innan jag vågar flytta ut mina växter. Österlens väder kan vara både lynnigt och opålitligt.

Från förra årets maffiga solrosor har jag sparat lite frö. Kanske är det dags att ta fram papperspåsen och se om jag kan skrämma liv i de där fröna nu.

Dagens citat:

Man har två val. Antingen försöka se livet positivt så bra det går. Eller också ser man allt negativt, och glömmer bort det som trots allt är bra.

För mig är det valet enkelt.

Kram på er från mig.

Annika

Dela gärna
  • 55
  •  
  •  
  •  
  •  

2 reaktioner på ”Det bubblar av vårtecken.”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *