Den vackraste av dagar – annandagpåsk 2018.

Hejsan.
Kanske var det den vackraste dag jag någonsin upplevt. Det kan ha varit något med ljuset som gjorde att det blev så. Österlenljuset som kommit tillbaka och den gnistrande snön. Det kan ha varit den där ovanliga kombinationen.
Det är inte ofta vi som bor här längst nere i söder får uppleva sådana här vackra vintervyer. Och särskilt inte i april månad. Men den här dagen tog jag tacksamt emot i mitt hjärta och njöt av den med hela mitt väsen.
Vackrare än så här blir det aldrig.
Jag vandrade en kort runda i vår sommarby och bara andades in den friska luften. Solen var på väg upp och fåglarna sjöng öronbedövande. Om jag slöt mina ögon för en stund, så kunde jag nästan lura mig själv till att tro att det var en vanlig vårdag med torra grusvägar och svällande knoppar. Men istället var det som ett sagolandskap. Allting kändes overkligt och nästan som en dröm.
Sakta gick vi vår runda, jag och mina tre hundar. Det var som om jag inte kunde se mig mätt på allt det vackra. Som om jag vill pränta in stunden i mitt minne. Som om dagen var extra värdefull på något vis. En särskild dag som jag skulle minnas tillbaka till för resten av mitt liv.
Efter min runda gick jag hem med hundarna och hämtade bilen. Jag skulle köra efter min dotter som jobbat ett nattpass, och på vägen dit stannade jag till vid sjön. Min älskade Gyllebosjö.
Det var söndag och jag var ensam på plats.
Kanske har jag aldrig sett den här platsen så underbar förut.
För en stund stod jag bara där i stillhet och tog in allting i mitt sinne.
När jag kom hem knäppte jag den sista bilden för dagen där i min trädgård. Sedan la jag undan min kamera och ägnade resten av dagen åt njutning. Jag åt när jag var hungrig, jag vilade när jag var trött.
Jag bara låg där i min solstol en lång stund med en ljudbok i öronen och lät solen värma mitt bleka ansikte.
Det kom att bli en magisk dag som jag för alltid ska minnas.
Dagens citat:
Jag ger mig själv
gåvan av frihet
från det förflutna
och går med glädje
in i nuet.
Jag hoppas att fler än jag hade möjlighet att uppleva den här dagens magi.
Nu önskar jag er en bra dag och kram från mig.
Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen