Dagen då hösten kom på riktigt.

Kära Blogg
Så kom då dagen då hösten tog sitt grepp om vårt lilla land. Åtminstone kändes det så. Solen försvann bort bakom tjocka, gråa moln och temperaturen sjönk till ynka 19 grader…. Jo, jag känner att jag nog blivit lite bortskämd med det fantastiska väder som varit.
Kvällsrundorna kräver numera reflexer.
 
En trädgårdsintresserad granne här i Gyllebo skänkte bort en hel hög med blomsterlökar. Av henne har jag fått en stor påse montbretia-lökar. En underbar blomma som jag håller tummarna för att jag ska lyckas med.
Jag har lånat lite bilder från nätet för att visa dess skönhet.
 
Förutom lökarna fick jag en stor bukett persilja. Doftar ljuvligt.
 
Då Stefan är i Småland, passade jag på att ha en date med mig själv. Ett glas rött vin hade jag tänkt mig, eftersom det var flera år sedan jag druckit det. Jag korkade upp min miniatyrflaska och värmde en pizza. Lite skamset fick jag efter ett tag erkänna att de gamla festartakterna inte längre fanns kvar. Knappt ett glas tyade jag med innan jag gav upp. Surt och mugget var smaken. Tacka vet jag bubbelvatten!!
Skål!
 
Jag har lyssnat på Marie Fredrikssons ljudbok ”Kärleken till livet”. Jag har alltid älskade henne.
Jag minns i början av 80-talet, när hon ännu inte slagit igenom riktigt. Det var när jag bodde i Kristianstad som hon uppträdde på ett litet ställe i närheten av där jag bodde. Tillställningen var drogfri och den enda låt hon då gjort som man kände till var ”Ännu doftar kärlek”. Jag minns att där var nästan inte mer än 20 personer. Jag älskade hennes röst och hennes sätt att sjunga redan då. Den gången tyckte jag så synd om henne för den dåliga uppslutningen och för att männsikor gick därifrån fast hon inte sjungit klart. Men – hon skulle ju komma att få sin revansch. Och det med råge! Såklart har jag senare sett henne uppträda i Roxette, och då jävlar var där folk vill jag lova!
Hennes bok är helt klart läsvärd.
 
 
 Dagens tänkvärda ord:
 
Respektera de gamla
när du är ung.
Hjälp de svaga
när du är stark
Erkänn dina brister
när du har fel
För en gång i livet kommer
du att vara gammal, svag
och fel.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen