Dagarna mörknar minut för minut.

Hejsan.

Det märks så väldigt tydligt nu att dagarna krymper och att soluppgången kommer senare och senare för varje dag.

De morgnar då jag kommer ut lite extra tidigt så är det fortfarande väldigt mörkt vid bryggan.

En morgon var det riktigt blåsigt och höstligt när jag kom ner till sjön. Den morgonen tog jag fram den gamla lyktan och tände ett värmeljus. Det blev så mysigt och kändes genast lite extra varmt. Hösten har onekligen sina fördelar, som till exempel levande ljus och tjocka ylletröjor.

När jag efter badet satt med mitt te och filosoferade över livet, så kom hela gänget ”and” simmande och hoppade upp på bryggan.

Ett tag var jag nästan rädd att min lykta skulle fara ner i sjön, så som de flaxade och struttade runt. Allihopa sträckte de på vingarna, ruskade på sina runda små kroppar och putsade bort dun med sina glada anknäbbar. Efter en liten stund hoppade de glatt tillbaka ner i sjön igen för att ge sig iväg.

Kvar på bryggan låg den lilla högen dun och några ankbajsar kvar. Jag älskar verkligen de söta ändernas uppiggande påhälsning.

När solen kommit upp så packade jag ihop mina våta handdukar och gav mig av genom skogen. Extra vackert brukar det vara nu på hösten när de första solstrålarna silar ner genom trädens grenar.

Här i Gyllebo har problemet med vildsvin nu verkligen eskalerat, och jag tycker lite synd om de som fått sina trädgårdar totalt förstörda. Fast lite mer dramatik är det för min dotter Andréa, där hon bor. En dag när hon var ute och gick så kom en tornado uppseglande. Som tur var kunde hon rädda sig in till en kompis, så de båda tog sig till ett skyddsrum. Efteråt när hon gick hem så hade hennes granne skjutet en skallerorm. Allt det där är förmodligen normala händelser, åtminstone för att vara i Alabama och jag tror att Andréa ler lite när jag berättar om våra ”farliga” vildsvin här hemma.

Och går nu allt som det är tänkt, så har det sista brevet till Alabama nu postats för att nå Auburn om någon vecka.

Dagens citat

Alla har en okänd butik av inre styrka som framträder när livet testar dig.

Ha det bra

Annika

 

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Dagarna mörknar minut för minut.”

  1. at the other end of the globe the day is longer by the hour . its warm and sunny and there are thousands of new lambs in the paddocks..and i can now drive home after work entirely in daylight…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen