Brunkål och himmabagade bröö.

Kära Blogg
Fortfarande hade vi friska vindar även hos oss i Gyllebo. Om det var stormen Helga eller helt vanlig blåst, det vill jag låta vara osagt …. men blåste, det gjorde det.
När jag går på mina runder i skogen får alla tankar sväva fritt. Det är det som är så skönt och härligt. Många kreativa idéer föds där ute i naturen. Jag har liksom min egen ”brainstorming” där jag vandrar fram. Med stormen Helga blåsande i ansiktet, fantiserade jag om att blåsa in lite heliumgas i rumpan på småhundarna och ha dem som lurviga små ballonger…  Såklart skulle jag aldrig göra något sådant mot stackars små djur. Men tanken var rolig och jag skrattade högt för mig själv.
 
Den här dagen passade jag på att fixa lite smått och gott inför julen. Jag brukar välja ut de saker jag själv gillar allra mest på julbordet och så gör jag dem. Resten får vi köpa eller vara utan helt enkelt. Jag älskar brunkål och skinka, så riktig hemmagjord brunkål fick det bli. Jag passade även på att baka lite gott julbröd. Rågbröd och mitt vanliga grova hälsobröd, det där som Emmy älskar.
Det är ganska så morsamt att stå där i sitt lilla kök och pyssla inför julen, särskilt med så gott sällskap som jag hade den här dagen. Lilla Snowie såg ut att hamna i någon slags trans av alla goa dofter och satt mest som en liten groda och njöt.
 
Där ute pysslade Stefan. Han var i full färd med att klä vår tillbyggda lilla friggebod med klädselbräder.
Invändigt börjar den också ta form och det ska bli så skönt med lite mer förvaringsutrymme.
 
Dagens kloka ord:
Jag vill inte ha någon som lovar mig månen och stjärnorna. Jag vill ha någon som ligger bredvid mig i gräset och tittar på dem.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen