Blommor och bin i sommarkvällen

Hej

Varje kväll brukar jag tassa ut i trädgården och njuta av allt som blommar runt husen just nu.

Vid gästhuset har vi en bit gräsmatta som vi slutat klippa och som nu förvandlats till en liten bit vacker sommaräng. Om man sätter sig ner där en stund så märker man snart hur mycket insekter som alla vilda blommor lockar till sig. En liten bit oklippt gräsmatta sjuder av liv, så som naturen själv räknat ut att det ska vara.

Vi är egentligen knasiga, vi människor. Vi klipper och vi ansar för att vi tycker att det ska se snyggt ut, så är det egentligen minst lika fint när naturen själv för vara med och bestämma.

Såklart har jag klippt gräsmattan närmast huset, men i kanterna blir jag alltmer slarvig. Jag tänker att i de där hörnen kan det vilda få ta plats och skapa trivsel för småkryp, igelkottar, grodor och kanske en och annan snok.

Katten Felix följer mig gärna på mina kvällsrundor. Min gamle fina katt som fyller fjorton år till hösten. För bara ett par dagar sedan såg Stefan honom fånga en mus minsann. Ja han kan än, vår gamla fine Felix.♥

Dagens citat:

Att veta mycket är inte detsamma som att förstå mycket.

Jag önskar er en skön söndag.

Annika

Dela gärna

4 reaktioner på ”Blommor och bin i sommarkvällen”

  1. Jättebra Annika rätt tänkt. Allt ska klippas och helst besprutas hur ska våra insekter klara sig. Vi har ett helt fält obesprutat och där är alla djur välkomna och va. Tror att när våra barnbarn är vuxna är där en hel skog så mycket självsådda träd där är, en underbar plats. Människorna de vill helst styra över allting ska kanske snart digitalisera naturens under också.
    Din katt är så vacker, vilken fin päls. Sant citat!
    Ha en fin söndag. Kram/MH

  2. Det var en bra tanke. Läste just igår att rölleka, stora blåklockor och prästkragar skulle man inte plocka in i midsommarbuketten. Vad tror du jag har i min🙄 fast jag hittade bara en prästkrage.
    God söndag!

    1. Haha … fast jag har märkt att alla de gammeldags vilda blommorna man plockade som barn nu börjar bli mer och mer sällsynta. Du får njuta av din bukett allt vad du kan. Kram och ha en skön söndag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen