Bångstyriga gubbar.

Hejsan.

För några dagar sedan var jag chaufför till ett lite tvivelaktigt gäng. Det var tre gubbar med starka krafter och energier, det är nog så man bäst kan beskriva dem.

De tre figurerna var ett arv som min kompis Tina fått efter en förälder. Deras ursprung var inte helt klart, men de verkade komma från Amerika, troligtvis då från någon indianstam ”over there”. De besatt starka energi som gjorde att de inte riktigt kunde uppföra sig i möblerade hus. Därför hade Tina nu hittat ett nytt hem åt dem, där de skulle kunna trivas som fisken i vattnet. Kannibalmuseet i Önneköp skulle bli deras nya hemvist.

Där hos Arnold blev de alla tre noggrant utplacerade, var och en tillsammans med de andra typerna som de skulle kunna trivas bäst tillsammans med. Med tanke på att ”lika barn leka bäst” så var det noga var de stod i lokalen.

När gubbarna kommit till rätta och installerat sig, så började Arnold berätta fantastiska historier för oss. Vi fick höra en liten del om alla de ofattbara äventyr han fått vara med om i sitt beresta liv.

Vi fick titta på några av alla de spektakulära föremål han samlat på sig genom åren, där i sitt kannibalmuseum. Vi fick till och med prova några saker som fick håret på våra armar att resa sig en smula.

Såklart köpte vi vars en av hans fantastiska äventyrsböcker, innan vi bjöds in i stugan på nybryggt kaffe och glatt småprat.

Jag tänker inte skriva eller berätta någon av alla de historier som Arnold berättade för oss. Nej, antingen tycker jag att  man ska köpa hans fantastiska bok och läsa den själv, eller så åker man såklart dit!!  Ring honom och boka en tid, han är en fantastisk person.

När vi lämnade Arnold, byn Önneköp och Tinas tre gubbar bakom oss, så var det som om kvällen fick ett alldeles speciellt ljus. Det blev liksom mörkt och ljust på samma gång. Så obeskrivligt vackert.

Hemma i Gyllebo var det också väldigt vackert den kvällen, men jag var alltför trött för att orka vara uppe någon längre stund. Av någon anledning var jag helt slut, trött och tömd på energi. Det tar på krafterna att skjutsa för bångstyriga gubbar, det förstår jag nu.

Dagens citat:

Fyll ditt liv med erfarenheter, inte saker. Ha historier att berätta, inte saker att visa upp.

Just det där har Arnold tagit fasta på. För även om han har massor av galna, fantastiska och groteska saker där i sitt museum, så vore de tingen ingenting utan de historier han kan berätta om vart och ett av dem. Det är hans upplevelser som är hela saken.

Ha det gott, och tack Tina för att jag fick vara hederschaufför åt dig och dina gubbar.

Kram Annika

 

Dela gärna

3 reaktioner på ”Bångstyriga gubbar.”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen