Att fredagsmysa.

Kära Blogg
När jag var liten fanns det inget som hette fredagsmys. Jag minns inte ens om det var så särskilt mysigt på fredagskvällarna. Jag tror att myset på den tiden var förlagt till lördagskvällar Då hände det att vi åt räkor eller gravad lax på rostat bröd. Mys som då var mer för de vuxna än för oss barn. Godis åt vi förstås, fast jag minns att det oftast var sorter som min lillasyster ville ha, eller så var det lakrits som min mamma älskade. Sedan när jag blev tonåring var det inte längre så kul att mysa. Då ville jag ju att det skulle hända roliga saker. När det inte var fest så körde vi omkring och raggade hela fredagskvällarna i epa-traktorer, amazonbilar eller på motorcyklar. Sedan blev det en annan tid och jag fick egna barn. Myset fick en helt annan innebörd. Totalt utschasad nästan dog jag i soffan efter en veckas arbete, samtidigt som Björne på Tv önskade alla barnen godnatt. När tjejerna växt upp så de kunde ha egna åsikter om fredagsmyset, blev det nästan alltid tacoskladd till kvällsmat och jag och Stefan drack öl.
Nu är det bästa fredagsmyset när jag sticker ner näsan i någons päls och känner den varma hundvärmen eller kattvärmen mot min kind.
 
Fredagen bjöd på grått och vått väder och ingen tycktes vilja vara ute.
 
Jag har lyssnat på en kort ljudbok, skriven och uppläst av Anna Mannheimer.
Den heter ”Mitt liv som gift”. Jag gillar Anna Mannheimer och hennes ljudbok vinner på att hon själv läser upp den. Av mig får den ett medelbetyg.
 
 
Dagens tänkvärda ord:
Tankar tänkta flera gånger,
tenderar att bli verklighet.
Välj dina tankar.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top