Åskan hängde i luften.

Hej hej

En kväll på vår semester hade vi ett ärende i Skillinge. På vår väg dit var jag bara tvungen att stanna och fotografera det roliga lilla moln som såg ut att vaka över den danska ön Bornholm. Vid gynnsamt väder kan man se bort till danskarna på den lilla ön. När det på hösten är ”Österlen Lyser” så brukar man samlas på bådas sidor av havet och blinka med ljus mot varandra. En rolig tradition som förgyller i höstmörkret.

När vårt  ärende var klart i Skillinge, så passade vi på att besöka Skillinge Hamnkrog. Efter att ha slumrat lite grann förra sommaren, så hade krogen i år åter slagit upp sina portar.

Tänk så mycket det gör för en liten by att det finns en krog att gå till. Under tiden som vi satt där och åt och drack gott, kom det massor av glada Skillingebor som jag kände igen från min tid i bygghandeln.

Länge och väl satt vi sedan där på uteserveringen och njöt av vår goda mat. Jag av min fisk och Stefan av sin rejäla oxbit. Långt borta i norr kunde jag se hur det lilla söta ”Bornholmsmolnet” liksom hade börjat  att växa till sig och mörknat.

När vi sedan styrde kosan hemåt mot vårt kära Gyllebo igen så var det lilla molnet bort. Istället var det lite mer helmulet över havet. Över Komstad drog ett åskoväder in och skapade som den vackraste tavla.

Naturens färger gick i djupt sammetsblått och guld, rena kungafärgerna. Återigen var jag bara tvungen att stanna bilen och föreviga moder jords konstverk. Overkligt vackert!

Dagens citat:

Oavsett hur bra eller dålig en situation är, så kommer den att förändras. Det är det enda du kan vara säker på.

Tack ni som kikar in här på min blogg. Jag har inte längre den blekaste aning om hur många ni läsare är, men det är egentligen oväsentligt. Ni som är här, ni är så välkomna.

Ha en fin dag och kram.

Annika

Dela gärna
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 reaktioner på ”Åskan hängde i luften.”

 1. Så trevligt att läsa att Hamnkrogen har väckts till liv igen. Åkte förbi i fjol, då va där öde o tomt. Jag har många fina minnen därifrån, när jag jobbade för krögaren Peter Hepp.

  1. Åhhh det visste jag inte att du gjort… så kul! Det är mycket trevligare när allting är öppet och levande. I år har Vitemölla badhotell haft stängt och det känns så sorgligt på något vis. Kram på dig!

 2. Katarina Fridh Svensson

  Hej, jag tittar nog in till dej o din blogg varje gång du skriver. Det är så roligt att läsa o känna igen sig. Tack Katarina

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *