Arbete sökes på Österlen.

Hej hej.
Nix, det är inte jag som söker nytt jobb.
Inte ännu i alla fall, även om den dagen kommer att komma så småningom misstänker jag. Dagen då Stefan bestämmer sig för att gå i pension och jag måste börja tänka på vad jag verkligen ska bli när jag blir stor. Men tills dess jobbar jag glatt på som vanligt på Stefan Hantverkarn AB.
Nej, de två som behöver nytt arbete i sommar är alltså min dotter Emmy och hennes kompis Matilda.
För i början av sommaren så kommer de hem!!! Iiiiiiiii…..
De är helt fantastiska, Emmy och Matilda.
Just nu är de i Australien där de arbetar på en stor farm som komjölkerskor. Det är andra året de är där, så förmodligen har de gjort gott intryck och varit omtyckta.

Förutom mjölkerskor så har de arbetat i en bar, hotell och restaurang. Tillsammans har de tagit sig ann uppgiften och blivit väldigt omtyckta av byns invånare och tillfälliga gäster.

I skolan gick de i idrottsklass. Eftersom de båda då hatade idrott och gymnastik behövde de lära sig att tycka om det, ja så resonerade de … Det gick väl sådär med idrotten då, men de slog alla med häpnad då de på sista idrottsdagen vann och kom etta i skolans orienteringstävling …
Arbetslivserfarenheten här hemma från Sverige, är lite blandad. De har båda arbetat på ett boende för funktionsnedsatt människor. Dit är de säkert välkomna igen, men nu vill de prova något nytt säger de.
Emmy har i unga år jobbat på Kronovalls vinslott några sommarlov.
Det där minns jag med ett leende. Jag minns hur hon ofta blev inringd på tider utöver sitt schema. Hur hon hoppade in i sin svarta epatraktor och med en suck sa:
ja, jag måste dit och styra upp lite förstår du mamma …
Så typisk Emmy!
Matilda har jobbat på en dagverksamhet, där även hon varit omtyckt och en värdefull tillgång.
Jag tror att de kommer hem i början av juni, och mitt mammahjärta sjunger.
Jag vet att de båda förmodligen har nya planer till hösten, men jag längtar efter att få rå om min lilla Emmy lite extra i sommar. Matildas familj längtar såklart också.
Finns det någon arbetsgivare som är i behov av arbetsvillig, glad och duglig personal i sommar, ja då är ni välkomna att höra av er.
Jag kan lova att de är både seriösa och stämningshöjande – vilket är två viktiga egenskaper på en arbetsplats.
Att kunna arbeta allvarligt och seriöst, men även vara en glad och frisk fläkt.
Själv är jag glad som en liten speleman, och det där med jobbet ser jag inte som något stort problem. Här hemma hos oss finns både mat och husrum.
Välkomna hem Emmy & Matilda!
Dagens citat:
De som ägnar sig åt att förbättra sig
har inte tid att kritisera andra.
Ha nu en härlig dag alla ni som kikar in här.
Och finns det någon med seriösa jobberbjudande så går det bra att maila mig, så vidarebefordrar jag det till tjejerna, eller den det berör.
Min mailadress: annika.hantverkaren@gmail.com
Kram Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top