Sommarbyn slumrar in.

Hejsan.

Vår sommarby går nu till vintervila och slumrar sött in. Sommarfolket har åkt hem och kvar är ljus som går på timer, överfyllda postlådor och gungor som tomma rör sig i vinden.

Gyllebo fritidsområde har drygt 300 fastigheter, varav 80 av dem är fast boende. Permanenta invånare som jag själv är.

Allt har liksom stillat sig och området går in i en lång skön Törnrosasömn.

Jag älskar den här tiden på året. Ännu sitter de envisaste löven kvar. De vägansvariga i området har gjort ett tappert försök att iordningställa vägen inför vinterns påfrestningar. Jag tycker att det är bra att vägen är sådär lite gropig på sina ställe. Det blir ungefär som naturens egna vägbulor. Det viskas nu litegrann om modern asfaltering framöver. I min hjärna betyder det högre hastigheter på trafiken, som senare kommer kräva nya farthinder…. Människor kan vara knasiga tycker jag…

På ängen intill sommarbyn går fåren ännu kvar. Feta och välnärda ser de ut, men så vet jag också att de ägs av riktiga djurvänner.

Vid allén på Slottsvägen har jag lagt märke till att en skylt tagits ner och inte längre finns kvar. Skylten som hotfullt varnade för att vägen minsann inte vinterunderhölls. Kanske kommer vi bli framskottade om vintern bjuder oss på härliga snöstormar i år…

Trots att vi bott här i området i ca tjugo år, så har vi aldrig varit riktigt innesnöade eller isolerade. En enda gång var det ett rejält snökaos som krävde bandvagn till området. Den gången hade vi sådan tur att vi hade tillgång till vår lilla lastare här hemma.

Gyllebo sommarby är precis lika charmig alla dagar om året tycker jag.

Dagens citat:

Jag tycker att det är fascinerande att de flesta människor planerar sina semestrar med mer omsorg än de planerar sina liv. Det är kanske för att flykt är lättare än förändring.

Må gott och kram från mig.

Annika

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Sommarbyn slumrar in.”

  1. Som vanligt en massa kloka ord från dig. Gillar verkligen citatet. Fina husbilder på slumrande sommarby också. Jag älskar korvirkeshus, om jag någonsin flyttar till Skåne så ska det vara till ett sådant. Ha en härlig måndag. Kraaaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen