Redan dags att tända andra ljuset.

Hejsan.
Nu får jordklotet allt bromsa in i sitt snurrande och den stora tidsmaskinen borde slå i nitarna och sakta in lite.
För visst är det galet hur fort tiden springer nu.
Det känns som det var igår vi tände det första lilla ljuset i adventsstaken och redan är det dags för nummer två.
Lika bra att tända på hela rubbet direkt tycker jag!
Jag har ett arrangemang med fyra blockljus som står i härlig vitmossa. Tanken är väl att man ska tända ljusen, ett efter ett för varje adventssöndag. Men det tycker jag är så himla fult, så här får de brinna allihopa på en och samma gång. Blockljus är liksom inte till för att agera adventsljus enligt mig.
Såklart har jag en traditionell adventljusstake där jag tänder ljusen i tur och ordning som det är meningen att man ska.
Så nu är det alltså redan dags för ljus nummer två.
Lite julbestyr har vi hunnit med under den gångna veckan.
Stefan och lilla hunden Lykke har fått en utegran på plats utanför stora fönstret i köket. Så himla mysigt och stämningsfullt när det är mörkt ute.
Jag har börjat att tillaga julmaten så smått nu. För maten är väl det viktigaste av allt?
Mycket köper jag färdigt, men vissa saker är inte alls gott att köpa färdigt. Brunkål tycker jag är en sådan sak. Jag älskar brunkål. Det är en av mina favoriter på julbordet. Brunkålen och skinkan …. Mums! Men det måste vara hemmalagad brunkål som är gjord på mitt eget vis.
En stor sats har jag nu klar som ligger och väntar i frysen på den stora dopparedagen.
Dagens citat:
Vi är inte bara här för att försörja oss.
Vi är här för att berika världen.
Idag kan vi väl hjälpas åt att berika världen. Kan vi inte hålla inne med gnäll
Låta bli att prata om sjukdomar och elände (hjälper ju inte om man nu inte är hos doktorn) och istället prata om positiva saker. Kanske tänka på att lyssna, istället för att bara tänka på sina egna repliker …
Ska vi inte prova med det?
Ha det fint.
Kram Annika
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen