Pisa och Florens.

Hej hej

Idag tänkte jag göra mitt tredje och sista blogginlägg om vår Italienresa.

Efter en skön natt i La Spezia tog vi tåget till Pisa. På vår väg passerade vi många höga berg som såg ut att vara vackert snöbeklädda …  Men se, det var inte snö vi såg, det var vit marmor. Carraramarmor, som är världens mest kända marmorsort och som bryts intill staden, som också heter just så, Carrara.

 

Framme i Pisa blev vädret allt gråare och mörkare. Fast vi var redo för skitväder, så vi styrde obekymrat våra steg mot det lutande tornet… eller ”Pisande Lutet” som Amanda så roligt råkade säga fel.

Vi strosade lugnt fram på gatorna genom Pisa. Då och då slank vi in i någon spännande affär och vips var vi framme vid det välkända tornet som stod där på snedden.

Det där klocktornet lär ha tagit närapå 200 år att färdigställa. Vad jag kunnat läsa mig till, så märkte man inte förrän vid tredje våningen att någonting var fel. Bygget stannade då upp och återupptogs inte förrän långt senare, då man istället försökte återupprätta det hela med att ändra vinkel på resterande byggnation.

Roligast att se vid det kända tornet, det var alla människor som lät sig fotograferas så det skulle se ut som de försökte räta upp hela byggnaden…

Och såklart gjorde jag själv också ett försök framför kameran.

(Ja, tänk vilken tur för staden Pisa att bygget blev så misslyckat, för annars hade inte så många turister hittat dit tror jag.)

Efter besöket vid tornet blev vädret sämre, och vi passade på att äta lunch på en mysig restaurang innan vi flanerade vidare.

Överallt hade man skyltat upp med vilken delikat mat man serverade, och vi valde såklart mellan våra favoriter, pasta eller pizza.

Efter en lång och härlig dag i Pisa, så styrde vi vår kosa mot vårt slutmål Florens. Där checkade vi in på vårt äventyrs sista boende, innan vi gav oss ut i kvällsvimlet för att äta en enklare middag. Det blev vars en caesarsallad med ett spännande kolsvart bröd därtill.

Sista morgonen på resan så hade vi beställt frukost på rummet. Wowww, vilken lyx! Länge satt vi kvar där i den fluffiga sängen och njöt av allt det goda.

Sedan väntade en dag i shoppingcentret i Florens innan vi satte oss på flyget hem igen.

Dagens citat:

Det bästa med en resa upplever man där hemma, dels före och dels efter.

Tack min Amanda för att du kunde, ville och orkade, göra verklighet av den här drömmen. Att ge sig hemifrån både hus, man och barn, samtidigt som man har ett andra barn på jäsning i magen – det är ingen bagatell. Vi fick underbara dagar med minnen som ingen kan ta ifrån oss, för dem är jag såå innerligt tacksam.

Ha det gott allihopa, och njut av påsken.

Kram Annika

Dela gärna

2 reaktioner på ”Pisa och Florens.”

  1. Härligt ni hade det du och din dotter. Minnen att spara i hjärtat. Jättefina foton som alltid hos dig.
    Må väl och Glad påsk/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen