Mitt oktober 2023

Hejsan.

Dags att summera månaden som gått.

Underbara, vackra oktober – en av årets finaste månader om ni frågar mig.

Jag har haft mycket ledigt och verkligen hunnit med att njuta av livet. Stefan har huggit ved för glatta livet och jag har kokt marmelad och gjort långkok, – sånt som är så härligt att ta tag i på hösten.

Vi har besökt Svabesholm där den vackra äppeltavlan byggdes i år. Och så har jag såklart varit uppe i gryningen och njutit av härliga höstbad.

Månadens höjdpunkt var utan tvekan då mitt barnbarn Scott hade sitt fyraårskalas, festen med trolltema. Som pojkens mormor så gick jag in för min uppgift med 110%.

Flera gånger har jag tagit med mig hundarna till havet och vandrat på stranden vid Knäbäckshusen. Det har varit så härligt att äntligen kunna njuta av platsen efter sommarens turistinvasion. Men, så kom stormen Babet på besök till Österlen och förstörde en hel del. Ja, jag kan nog säga att Knäbäckshusens strand inte riktigt kommer vara sig likt – åtminstone inte på ganska länge.

Nu hälsar jag November välkommen. En månad som jag faktiskt tycker är väldigt mysig. För mig väntar ett par spännande resor. Den ena blir en tur till Halland och den andra bär till Polen. Det ska bli så roligt. Men så väntar lite utredning på min hjärtrytm och även uppföljning på min ögonsjukdom, glaukom, som vi inte riktigt får någon rätsida på… Jaja, lite sött och lite salt blir det, så som ju livet ofta är.

Dagens citat:

Se upp med att bli destinationsmissbrukare – att tro på och vara uppfylld av idén att lyckan finns på nästa ställe, i nästa statuspryl, nästa bil, nästa jobb, nästa partner …  Tills du genomskådar föreställningen om att lyckan finns någon annanstans, kommer den aldrig att finnas där du är!

Jag känner mig lycklig på den platsen jag är, med de människor som finns i mitt liv. Små utflykter ibland ger förstås krydda i tillvaron, men lycklig är jag var jag än är.

Ha det fint och kram på er.

Annika

 

Dela gärna

About The Author

8 reaktioner på ”Mitt oktober 2023”

 1. Fin sammanfattning av oktober och jag vet ju att du gillar hösten. Den är ju lite fin på sitt sätt, men detta mörker har jag alltid haft svårt för och att alla kryper in till sig. Jättetrist med Knäbäckshusens fina strand men jag hoppas den återställs med havets hjälp också senare🙏
  Hoppas det inte är något allvarligt med din hjärtrytm och att det ordnar sig med dina ögon! Härligt att ha resor att se fram emot.🤗 Det har varit lite för dåligt på den fronten ett tag för mig, hoppas på ändring😉
  Ha en jättemysig helg Annika!
  Kram
  Adela

  1. Jag vet att du inte trivs med den mörka tiden på året, och jag kan verkligen förstå dig när du beskriver det som att ”alla kryper in till sig”. För precis så är det ju. Det är mysigt för alla som lever i en tvåsamhet eller i en familj, men såklart är det annorlunda om man bor själv – vardagkvällar blir så oändligt mörka och långa då. Hoppas du också får något äventyr att längta till… det behöver inte vara storslaget eller spektakulärt, det räcker med en ny plats man aldrig upplevt innan. Stor kram till dig.

 2. Det gäller verkligen att leva här och nu.
  Angående Knäbäckshusen kan man ju inte låta bli att fundera. Är det naturens sätt att rädda platsen? Med tanke på invasionen, parkeringskaos osv.
  Tråkigt hur som helst. Vi ska ta en tur ner, håller lite koll på kommunens hemsida, så vi inte är ” i vägen ”.
  Trevlig helg!

  1. Det är nog inga problem att åka till Kivik, Vitemölla och Haväng nu. Knäbäck är lite klurigare att komma ner till, såvida man inte försöker ta sig dit från sidorna (Vik eller Stenshuvud) Stor kram.

 3. Härliga foton och det var för roligt med trollkalaset. Önskar dig din familj och alla andra en ljus och fin Allhelgonahelg.
  Kram/MH

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen