Mina föräldrar

Kära Blogg
Så var det dags att dyka ner i mitt gamla album igen för en tillbakablick.
Den här gången tänkte jag skriva några rader om mina föräldrar.
Pappa Kurt växte upp i Tåghusa, som ligger vid Sankt Olof.
Mamma Ingrid kom från Veberöd och hade det vackra efternamnet Blennow som flicka. 
Deras vägar korsades på Björnstorp tror jag och den 28 oktober 1961 vigdes de i Gödelövs kyrka.
När jag var liten jobbade pappa Kurt som skogvaktare på Christinehofs gods. Mamma Ingrid var hemmafru och tog hand om mig och min syster. Dock började hon arbete i köket på Furuboda när jag var i tonåren.
När jag föddes bodde vi på Skoghem som låg bara ett stenkast från Christinehofs slott. Där var jag folkbokförd tills jag var över 20 år.
 
 
 (Ett fotografi taget på pappa Kurts 40-års dag. Den där dagen minns jag särskilt bra. Jag hade olovandes bytt om till bikini mitt i festligheterna och tagit mig ett dopp i vår bäck som rann utanför den stora trädgården på Skoghem. Mamma Ingrid var INTE glad på mig … känner jag henne rätt så hade det inhandlats finkläder särskilt  ämnade för den här dagen. Jag minns att jag kände mig väldigt fin i min röda bikinin, och var nog väldigt nöjd själv. När så paret Svensson skulle förevigas där på trappan på Skoghem den där högtidliga dagen pinnade jag dit allt vad mina små ben förmådde – för linslus var jag nog redan på den tiden. Ja, så blev fotot som det blev.)
 
 (Ett av mina absolut käraste fotgrafier av mamma Ingrid. Precis så här minns jag min barndom. Hunden Otie som alltid höll sig tätt intill Ingrid. Min vildkatt ”Gamlan”, som jag efter mycket möda lyckats göra helt tam. På bordet ligger syster Görels nappar – alltid två stycken.)
 
Snipp snapp snut, så var tillbakablicken slut … för denna gången!
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen