Lycklig av min trädgård.

Hejsan.

Det här konstiga året har naturen varit min största källa till återhämtning. Det är säkert många av er som också känner likadant. Naturen skänker lugn och tröst. Den kräver inget, den bara ger.

Lite detsamma tänker jag om min trädgård. Den är inget tvång, bara glädje och förnöjsamhet.

Jag älskar att planera och plantera, gräva och hacka ogräs. Men i år har livet varit lite extra tungt, av flera olika skäl, så trädgården har fått göra lite mer som den själv vill. Den flyttar om och flyttar in. Det vilda tar sin plats tillsammans med det som jag själv bjudit in.

Vilda blommor samsas med de vackraste kungsängsliljor som var en av min mammas älsklingsblommor. ”Rutiga och roliga, sa hon att de var.

Små förgätmigej har också brett ut sig och tagit plats.

Bäst av allt är den groda som hela våren bott i vår minidamm. Istället för att plantera sommarblommor i krukor, såsom jag brukar på våren, kan jag istället sitta och stirra på min groda.  Det får vara såhär i år. Min trädgård kräver inte heller något, den bara ger, om jag låter den göra det.

Men bäst av allt är att trädgården ligger så nära den vilda naturen. Så tacksam för varje morgon jag vaknar upp här.

Dagens citat har jag hämtat från min kloka väns fb. Så sant Tina!!

Dagens citat:

Moder Jords budskap till mänskligheten är nu: ”Du är inte nödvändig. Luften, jorden, vattnet och himlen utan dig mår bra. När du kommer tillbaka, kom ihåg att ni är mina gäster – inte mina mästare”.

-okänd-

Kram Annika

 

Dela gärna

About The Author

2 reaktioner på ”Lycklig av min trädgård.”

  1. Vad fint du skriver om trädgården och naturen.Citatet är också så klockrent. Så naturen kräver lite av oss ändå, att vi är rädda om den och inte förstör. Ja nu är det njutningstider. Även om det innebär lite tunt jobb som att köra och klyva ved, rensa och ansa men det är det värt. Kraaaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen