Krämarmarknad i Simrishamn

Kära Blogg.
Simrishamn gästas för några dagar av Briggen Tre Kronor. Ett underbart vackert segelfartyg.
Vi passade på att se henne, samtidigt som vi gick på krämarmarknaden. Perfekt väder för att strosa på gatorna, göra fynd och hälsa på vänner och småprata.
 
Emmy har förvandlats. Inte nog med att hon numera jobbar som en liten iller, varje dag, utan uppehåll. Hon har börjat äta vanlig mat. Förr var det bara O´boy och nutella som gällde. Ja, en och annan energidricka slank nog också ner. För några dagar sedan kom hon med ett önskemål. Hon var sugen på ”Mammas special”- grillade baconlindade färsbiffar med nypotatis. Och så fick det bli. Vi åt, vi njöt, vi solade, vi mös …
En härligt solig fredagkväll.
 
Det där med att man får kramp om man badar direkt efter att man har ätit, det tror jag bara är en skröna. I alla fall har jag aldrig brytt mig om det.  Så det var fritt fram för ett ”dopp på maten”.
Emmy tog tillvara på solen och utnyttjade de sista solstrålarna som nådde en hörna av bassängen.
 
 
Många frågar mig om jag badat mycket i år. Nja, det kan jag nog inte påstå. Jag gillar det inte riktigt. Det är inte det att det är kallt, för det är det inte. 27 grader kan man inte klaga på. Det är mer det att jag inte vill bli blöt. Nej, jag sitter hellre och tittar på, pussar en katt, eller klappar en hund.
 
 
 
Dagens dikt:
 
Dikten till ett leende
Det spontana oväntade leendet smekte ömsint mitt hjärta.
Omslöt mig kravlöst.
Fyllde mig med glädje och värme.
Förde min själ till nya höjder av att bara vara.
Här och nu!
Jag och du!
Tacksam.
 
Jag ler tillbaka.
 
Le mer, det gör så gott. Kram och Hejdå Bloggen.
 
 
 
 
 
 
 
Dela gärna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen